شناسایی چالش ها و راهکارهای الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی با رویکرد تولید در کلاس جهانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه و تحول، دوره: 9، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEM-9-31_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود یحیی زاده فر

استاد، دانشگاه مازندران، گروه مدیریت، مازندران، ایران

حسنعلی آقاجانی

استاد، دانشگاه مازندران، گروه مدیریت، مازندران، ایران

مهرداد مدهوشی

استاد، دانشگاه مازندران، گروه مدیریت، مازندران، ایران

خضرالله متاجی

دکتری، دانشگاه مازندران، گروه مدیریت، مازندران، ایران

چکیده

پیوستن به سازمان تجات جهانی، بازار رقابتی بزرگی را پیش روی تولید کنندگان ایرانی می گشاید که از طریق آن می توانند توانمندی های خویش را جهانی سازند. بسیاری از صنایع در محیط رقابتی کنونی نیازمند برنامه ریزی و تصمیم گیری مناسب جهت عضویتن در مجامع بین المللی با رویکرد رسیدن به کلاس جهانی هستند؛ چنانچه کشوری به عضویت سازمان تجارت جهانی که متولی اصلی تجارت آزادانه و تحرک کامل کالاها و خدمات در سطح جهان است درنیاید، عملا قادر به رقابت در بازارهای جهانی نخواهد بود. با توجه به عضویت اکثریت کشورهای جهان در این سازمان و حجم کلان مبادلات بین کشورهای عضو، نظرات مخالف و موافق بسیاری پیرامون پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی و چالش های قبل و بعد از الحاق وجود دارد. براساس نظر کاوی انجام شده چالش های الحاق به این سازمان راهکارهایی برای نحوه مواجهه صنعت خودروسازی با چالش های پیش رو در راستای پیوستن ایران به سازمان مذکور ارایه شده است. نظر به اهمیت این موضوع هدف اصلی این نوشتار، بکارگیری روش دیمتل برای شناسایی و رتبه بندی چالش ها و ارایه راهکارهای الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی با رویکرد تولید در کلاس جهانی در صنعت خودروسازی ایران با بهره گیری از مدل سه شاخگی است که طی فرایند اجرایی پژوهش، بعد از شناسایی چالش ها، به تعیین روابط شبکه ای و سپس ارایه راهکارها و اولویت بندی آنها خواهیم پرداخت. در پایان مقاله موارد مذکور جمع بندی شده، بحث و مقایسه و نتیجه گیری و ارایه پیشنهادات تحقیق ارایه شده است.

کلیدواژه ها

سازمان تجارت جهانی، تولید کلاس جهانی، مدل سه شاخگی، صنعت خودروسازی، دیمتل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.