بررسی تاثیر آموزش سواد رسانه ای به مادران جهت کاهش اعتیاد به اینترنت در عصر انفجار اطلاعات در کودکان دختر پیش دبستانی شهرستان خرم آباد در سال 1396
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 894
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ECEH05_012
تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1397
چکیده مقاله:
مقدمه: کودکان آسیب پذیرترین گروه در جامعه هستند. آسیب جدی برای کودکان دردنیای امروز که به عصر انفجار اطلاعات معروف است، بازی های رایانه ای و گشت و گذار بدون کنترل در دنیای مجازیست. بنابراین خانواده ها همانگونه که بر رفتار فیزیکی فرزند خود در فضای حقیقی )مانند رفت و آمد، نوع دوستان، نوع بازی و...( نظارت دارند باید بر فضای مجازی نیز نظارت دقیق دا شته باشند. اما از آنجاییکه بسیاری از فرزندان در مهارت های کار با رایانه از والدین خود جلوتر هستند، بنابراین خانواده ها باید سواد ر سانه ای دا شته با شند. چون اگر والدین بخواهند بدون آگاهی و برنامه به نظارت و کنترل فرزندان اقدام نمایند نظارت آنان تاثیرگذار نخواهد بود.روش پژوهش: روش پژوهش نیمه آزمایشی با گروه پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود و جامعه آماری کلیه مادران دختران پیش دب ستانی شهر ستان خرم آباد در سال 1396 بود. روش نمونه گیری خوشه ای بود. از بین 3 ناحیه شهرستان خرم آباد یک ناحیه به طور تصادفی انتخاب و در مرحله بعد تمامی مدارس پیش دبستانی دخترانه آن ناحیه را نوشته و به قید قرعه یک مدر سه انتخاب شد و پر سشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ ) IAT( ، تو سط کودکان تکمیل و کسانی که در این پر سشنامه نمره ی بالایی داشتند شناسایی و از بین مادران این افراد 30نفر به طور تصادفی انتخاب و در 2 گروه 15 نفره ) آزمایش و کنترل( به طور تصادفی قرار گرفتند و در ادامه از مادران این افراد برای شرکت در جلسات گروهی مداخله آموزش سواد رسانه ای دعوت به عمل آمد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.بحث و نتیجه گیری: نتایج آزمون تی- مستقل نشان داد که میزان اعتیاد به اینترنت در کودکانی که مادران شان در گروه آزمایش قرار دا شتند ن سبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت(. (P<0/01 بنابراین آموزش سواد رسانه ای به خانواده ها می تواند در برنامه های پیشگیرانه در زمینه ی کاهش اعتیاد به اینترنت، لحاظ گردد.
کلیدواژه ها:
آموزش سواد رسانه ای ، اعتیاد به اینترنت ، عصر انفجار اطلاعات ، کودکان دختر پیش دبستانی شهرستان خرم آباد
نویسندگان
مهتاب بیرانوندی
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
فریده بردی نشین
کارشناس ارشد مدیریت اطلاعات
ناهید حسینی چگنی
کارشناس ارشد مدیریت اطلاعات