سازمان خلاق و نوآور یک سرمایه فکری از منظر مدیریت بر آموزش

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت سرمایه فکری
  • کد COI اختصاصی: IICM01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2077
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بهرنگی

استاد دانشگاه تربیت معلم تهران، عضو هیات مدیره، عضو کمیته علمی و نما

چکیده

هدف این مقاله بیان جایگاه مدیریت بر آموزش در ایجاد سازمان خلاق و نوآورد است به نحوی که موجب توسعه سرمایه فکری سازمان شود و با استفاده از شیوه های مشارکتی و همیاری استعداد خلاق و نوآورنده اعضای سازمان را در تولید دانش مناسب سازگاری سازمان با تغییرات و تحولات جهانی شکوفا سازد و بکاربرد. سازمان خلاق و نوآور و ویژگی های آن مفهوم جدیدی است که می تواند تداوم بخش تلاش های جدید در معرفی نظریه های یادگیری سازمانی، سازمان یادگیرنده، آموزش سازمانی و مدیریت دانش باشد که به ترتیب توسط صاحبنظرانی چون گریس آرجریس، پیترسنج، مایکل جی مارکوارت، نیچه، نانوکا و تاکوچی به عنوان نظریه ای جدید مطرح شده اند. روش پژوهش مطالعه کتابخانه ای برای تدوین محتوای مرتبط با سازمان خلاق و نوآور است که دیرینه چشم اندازهای نظریه پردازان سازمانی بر منظر خلاقیت و نوآوری بررسی و زمینه یابی می شود، و سرانجام وضعیت مدیریت توسعه سرمایه فکری در سازمان خلاق و نوآور ترسیم می گردد. طی مراحل تحلیل روند پدید آمدن مفهوم سازمان خلاق و نوآوری در دل دیرینه نظریه های سازمان و مدیریت تدوین برنامه برای شکوفایی و توسعه استعدادهای خلاق و نوآوری کارکنان، مشارکت آنان در توسعه سازمان خلاق و سرمایه فکری سازمان و سرانجام ارزشیابی از این نظریه جدید و طراحی برنامه کارگاهی برای آموزش مهارت های اجرایی آن در سازمان ها محور انسجام بخش این مقاله است. در نتیجه برنامه اجرایی مدیریت سرمایه فکری جهت آموزش کارکنان سازمانی شناسایی می شود. در مفهوم خلاقیت جامعه یادگیرنده سازمانی با استفاده از الگوهای یادگیری متمرکز بر خلاقیت و استفاده از تفحص مشارکتی می تواند اطلاعات و دانسته های پنهان و تجارب اعضای خود را استخراج و مقوله بندی کرده و به شکل مفاهیم مرتبط با اهداف سازمان درآورد. در مفهوم نوآوری از الگوهای مناسب تحلیل و بیان اصول و تعاریف و بالاخره ترجمه، تفسیر و استنباط بر اساس این تعاریف و اصول کشف شده استفاده می شود. خوشبختانه کاربرد اسن نظریه در موارد متعدد اطمینان بخش اعتلای آن فراتر از حدس های علمی و در تقرب به قطعیت تعمیم پذیر در ایجاد سازمان خلاق و نوآور است.

کلیدواژه ها

سازمان خلاق و نوآور، مدیریت آموزش، الگوهای یادگیری خلاقیت، الگوهای یادگیری نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.