بررسی اثر آپوپتوتیک عصاره هیدروالکلی گیاه میوه رسیده قره قاط از طریق تاثیر بر روی بیان نسبی ژن های Bcl-2 و Bax در سللاین سرطان سینه رده سلولی MCF-7
محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های سلولی مولکولی و اولین سمپوزیوم بین المللی ژنو میکس و پروتئومیکس
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 658
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCNCMB03_006
تاریخ نمایه سازی: 13 مهر 1397
چکیده مقاله:
سرطان سینه یکی از شایع ترین بدخیمی نیوپلاستیک زنان و شیوع بالای آن در دنیا است. از طرفی با توجه به عوارض سنگین ناشی از شیمی درمانی و رادیوتراپی و همچنین اقبال عمومی جهت مصرف خوراکی، ارزان بودن و دسترسی عموم به این گیاه وجوددارد. هدف از این تحقیق مطالعه تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه میوه رسیده قرهقاط بر روی سلولهای سرطانی سینه رده سلولی MCF-7 و مطالعه مکانیزم اثر آن میباشد.مواد و روشها:به منظور بررسی میزان مهار سلولهای سرطانی به روش MMT توسط عصاره هیدروالکلی میوه رسیده قره قاط در سرطان سینه در رده سلولی MCF-7 در غلظتهای مختلف قره قاط 4000)، 1333/33، 444/444، 148/148، 49/38، 16/46، 5/48، 1/82و 0/609میکروگرم بر میلی لیتر) در بازه زمانی 48،72 و 24 ساعت کشت داده شد و با استفاده از روشReal Time PCR جهت بررسی اثرعصاره هیدروالکلی قرهقاط میزان بیان نسبی ژنهای Bcl-2 و Bax استفاده شد.یافته ها:بررسی میزان بقاء سلولی با استفاده از روش MMT نشان داد که عصاره هیدروالکلی میوه رسیده قره قاط میزان مهار رشد سلولهای سرطانی سینه در رده سلولی MCF-7 در بازه زمانی 27،84 و 42 ساعت انجام شد و نتیجه آنالیز آن به روش ANOVA نشان داد که میزان مهار عصاره هیدروالکلی میوه رسیده قره قاط در بازه زمانی 72 ساعت بیشترین مهار را داشته است. همچنین بر اساس نتایج آزمون بیان نسبی ژن Bcl-2 به روش Real Time PCR با افزایش غلظت عصاره قره قاط میزان بیان افزایش داشته است که نشان دهنده آپوپتوتیک بودن سلول ها بوده است. اما بر بیان نسبی ژن Bax تاثیری نداشته است. نتیجه گیری:عصاره فلاونوییدی قره قاط میتواند میزان بقاء سلولهای سرطانی را بطور چشمگیری کاهش دهد و با تاثیر بر مکانیسمهای تنظیمی آپوپتوز به خصوص از طریق افزایش بیان ژن Bcl-2 و عدم بیان ژن Bax احتمالا از طریق مسیر سیگنالینگ Ca2+ با بیان آبشارهای کاسپازی (مسیر خارجی) سلولها را به سمت مسیر آپوپتوز هدایت میکند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین یوسف زاده
گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
محمد ضعیفی زاده
گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران