مولفه های ساختاری اثرگذار بر راهبرد توسعه منابع انسانی (مورد مطالعه: اساتید و اعضای هیات علمی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و هشتمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF11_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 861
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم لطیفی

دانشیار و رییس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق (علیه السلام)

میلاد سینا

کارشناس ارشد معارف اسلامی و مدیریت صنعتی دانشگاه امام صادق (علیه السلام)

چکیده

منابع انسانی در سازمان هایی که به دوراندیشی شهره اند، از جایگاه رفیعی برخوردار است. در اندیشه ی مدیران این سازمان ها، نیروی انسانی، دارایی راهبردی سازمان محسوب می شود و از اینرو، توجه مدیریت را سخت به خود معطوف کرده است. این سرمایه در دانشگاه ها و سازمان های علمی و پژوهشی از جایگاه والاتری برخوردار است؛ زیرا منابع انسانی متخصص به ویژه اعضای هیات علمی در اینگونه سازمان ها، به عنوان نخبگان جامعه و به عبارتی رهبران جامعه تلقی شده که در تولید (با پژوهش)، بکارگیری (با آموزش) و همچنین انتشار و بهره برداری (با انتشار آثار علمی) دانش نقش اساسی ایفاء می نمایند. اساتید و اعضای هیات علمی بزرگترین منبعی هستند که میتوانند دانشگاه را در تحقق اهدافش کمک نمایند. متاسفانه علیرغم نقش حساس و حیاتی اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاهها در پیشرفت و توسعه ی جامعه، مطالعات صورت گرفته حاکی از آن است که اساسا پژوهش های مدیریتی اندکی در باب اعضای هیات علمی دانشگاه ها و راهبردهای بالنده سازی ایشان انجام شده است و اکثر پژوهش های مربوط به بالنده سازی نیروی انسانی حول محیط های تولیدی و تجاری متمرکز بوده است. در پژوهش حاضر با استفاده از ابزارهایی نظیر پرسشنامه و مصاحبه با خبرگان و صاحبنظران ابتدیا وضع موجود اداره و راهبری امور اساتید و اعضای هیات علمی توصیف شده، سپس با توجه به نقاط قوت و ضعف شناسایی شده و نیز عوامل محیطی موثر احصا شده و همچنین با در نظر گرفتن اسناد بالادستی دانشگاه شامل: رسالت، چشم انداز، قابلیت ها و ... وضعیت مطلوب ترسیم گردیده و نهایتا راهبردهای لازم جهت گذار از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب تدوین شده است.

کلیدواژه ها

اداره و راهبری امور اساتید و اعضای هیات علمی، اعضای هیات علمی، برنامه ی راهبردی، توسعه ی منابع انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.