بررسی، تحلیل و مقایسه برخورد پرتابه جنگی به سازه های فولادی با دیوار برشی تقویت شده با لایه های الاستومر و فولاد سخت کاری شده به کمک روش المان محدود

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران فرح بخش کارگشا

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی پدافند غیرعامل (سازه های امن)، دانشگاه امام حسین (ع)، تهران، ایران

چکیده

امروزه با گسترش تاسف بار حملات تروریستی، تحلیل و طراحی سازه های مقاوم در برابر انفجار نیز توسعه یافته است و آیین نامه های متعددی توسط مراجع مختلف برای تحلیل و طراحی انفجاری ارایه شده است. این پژوهش به بررسی میزان نفوذ یک پرتابه جنگی به دیوار برشی تقویت شده با لایه های متناوبی از الاستومر و فولاد خواهد پرداخت. نتایج حاصل نشان می دهد ترکیب فولاد و لاستومر می تواند در کاهش اثرات بارهای دینامیکی ناشی از برخورد پرتابه جنگی تاثیرگذار باشد. در این مقاله سعی شده تا با مدل سازی غیرخطی از رفتار سازه های فولادی تحت بارگذاری متمرکز ناشی از برخورد پرتابه های مفروض و همچنین نفوذ آنها با استفاده از نرم افزار آباکوس اهمیت لحاظ کردن تدابیر لازم در حین طراحی سازه های خاص بیان گردیده و میزان نفوذ پرتابه بر سازه های فولادی در شرایط مختلف به لحاظ سرعت و چیدمان های مختلف بدست آید. در این مقاله براساس روش المان محدود مدل غیرخطی برخورد و نفوذ پرتابه بر سازه فولادی با در نظر گرفتن سرعت های مختلف پرتابه انجام و کلیه رفتارهای تماسی سازه فولادی و پرتابه ارایه شد خواهد شد. پس از آن نتایج حاصل از تحلیل مانند عمق نفوذ پرتابه، تنش های اعمالی بر سازه، کرنش ها و میزان تغییرات سازه در اثر اعمال بار ضربه ارایه شده است.

کلیدواژه ها

المان محدود، لایه های الاستومری، لایه های فولادی سخت کاری شده، پرتابه های جنگی، دیوارهای برشی، نرم افزار آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.