مروری بر بازاریابی حسی و کاربرد آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی نوآوری، توسعه و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: IDBCONF05_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا مقصودی

دانشجوی دکترا مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی در دانشگاه آزاد تهران شمال

چکیده

بازاریابی حسی، بر یک تعامل دوجانبه جهت خلق تجربه ای تمام عیار از محصول و برند در نزد مشتری پایه گذاری شده است تا بتواند همبستگی عمیقتری با مشتری ایجاد کند. به بیان دیگر نوعی بازاریابی است که حواس مشتریان را در بر میگیرد و بر درک، قضاوت و رفتار آنها تاثیر میگذارد. این سبک بازاریابی نه تنها مبتنی بر ذهن هیجانی مصرف کننده ساخته و طراحی می شود بلکه به ذهن شناختی و حسی وی نیز مربوط می شود. با توجه به پژوهشهای انجام گرفته در بازاریابی در مورد مشتری، نتیجه میگیریم محرک ناخودآگاه که به حواس اصلی متوسل می شوند، روش موثرتری برای درگیر کردن مشتریان می باشد. شناخت این محرکهای ضمنی متضمن شناخت حس و درک است که در رفتار مشتری به کار می رود که همان جنبه ی تحقیقاتی از بازاریابی حسی است. در این مقاله ابتدا به تعریف جامعی از بازاریابی حسی و معرفی ویژگی های حواس پنجگانه مشتریان می پردازیم و اینکه چگونه می توان با کمک گرفتن از حواس پنجگانه افراد،برآنها تاثیر گذاشت تا به تغییر رفتار منجر شود.در ادامه آمیزه بازاریابی حسی ارایه می گردد و همچنین به شرح مدلی تحت عنوان BETTERمی پردازیم که درواقع برای برای آسانتر و نظام مندتر کردن فرایند ایده یابی بازاریابی حسی استفاده می گردد. در این مقاله سعی بر آن است با شناخت بیشتر به اهمیت روزافزون این حیطه پی ببریم و بتوانیم از آن در برنامه های بازاریابی جهت تاثیرگذاری بیشتربهره ببریم.

کلیدواژه ها

بازاریابی حسی، حواس پنجگانه، آمیزه بازاریابی حسی، مدلBETTER

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.