سال انتشار: 1396
محل انتشار: سومین همایش ملی باستان شناسی ایران
کد COI مقاله: NCAI03_017
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 261
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بازتاب اسطوره و آیین در نماد پردازی ایلامی تصویر نگاره ی خدایان بر مهرهای استوانه ای چغازنبیل
چکیده مقاله:
اندیشه ی دینی را می توان بخش جدانشدنی در تمدن بزرگ ایلام دانست. مردمان این تمدن با داشتن حد بالایی از درک سمبلیک، با در آمیختن باورهای دینی و اندیشه های اسطوره ای و انعکاس آن به صورت نمادهایی گاه رمز آلود، معماگونه و پرسش برانگیز و پردازش و بازنمود آن در قالب تصویرنگاره هایی بر کودوروها، مهرها و میراثی قابل تامل را بر جای گذاشته اند. حضور پررنگ این تفکر دینی در تمامی ابعاد زندگی ایلامیان در تلاقی با باورهای اساطیری منجر به آفرینش خدایانی شد که به زعم آنان توانایی ضمانت بقا و سعادتمندی آن ها در هر دو جهان را داشتند. تمرکز پژوهش پیش رو بر تصویر نگاره های خدایان نقش شده بر مهرهای استوانه ای مکشوفه از چغازنبیل متعلق به دوره ایلام میانه بوده است که بازتاب این پیوند را در خود به خوبی به نمایش می گذارند. نتایج حاصل از این پژوهش که ماهیتی بنیادی داشته و به لحاظ روش توصیفی تاریخی بوده است، نشان می دهد که این خدایان با قرار گیری در گروه هایی چون خدایان نیروهای آسمانی، خدایان عناصر طبیعی، خدایان جنگ و خدایان به همراه نیایشگران، ضمن تاکید بر گره خوردن دو مولفه ی اسطوره و آیین در تمدن ایلام، بر تاثیرات متقابل فرهنگی مرتبط با این امر، در این تمدن و همسایگان غربی اش در میان رودان، صحه می گذارد
کلیدواژه ها:
ايلام، مهر استوانه اي، نقش مايه ي خدايان، اسطوره، چغازنبيل
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/770615/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نیکان مهر، خاطره و دادور، ابوالقاسم،1396،بازتاب اسطوره و آیین در نماد پردازی ایلامی تصویر نگاره ی خدایان بر مهرهای استوانه ای چغازنبیل،سومین همایش ملی باستان شناسی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/770615
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، نیکان مهر، خاطره؛ ابوالقاسم دادور)
برای بار دوم به بعد: (1396، نیکان مهر؛ دادور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش هویت در شکل گیری معماری و شهرسازی اسلامی
- بررسی چگونگی توسعه صنعت گردشگری در استان خوزستان
- بررسی تناسبات حاکم بر طراحی ذیقورات چغازنبیل
- مطالعه و شناخت نقوش اساطیری مهرهای استوانه ای آغاز ایلامی
- کنکاشی بر تحولات نظام شهری با تاکید بر تبدیل روستا به شهر ( مورد پژوهش: خراسان شمالی )
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- غار- دژ اسپهبَدان/دژِ طاق
- شناسایی آبراه بزرگ هخامنشی هدایت کننده آب های تختگاه شهر پارسه به سوی دشت مرودشت
- پژوهش های باستان شناسی خلیج فارس، از توهم تا واقعیت
- استحاله سنگ مس در فلات مرکزی ایران در نیمه هزاره پنجم ق.م و پیامدهای آن
- مطالعات باستان شناسی عصر مفرغ شرق جازموریان با تاکید بر محوطه چگردک جلگه چاه هاشم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.