سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CSCB01_005
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 3,593
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی جامعه شناختی زیست جهان اجتماعی کولبران مرزی
چکیده مقاله:
مناطق مرزی از نقاط حساس و استراتژیک کشوره بوده؛ناتوانایی های بالقوه در تولید، فقدان اشتغال، نازل بودن درآمد و عدم دسترسی به نیازهای اولیه، عمدهترین مشخصه اقتصادی-اجتماعی این مناطق است که زمینه را برای معضلات و نابسامانی هایی چون مهاجرت، قاچاق کالا، شورش و ناامنی در این مناطق فراهم آورده است. واقعیت این است که مرز نشینی و مشکلات توسعه نیافتنی مناطق کردنشین وضعیتی را خلق کرده است که بخش کثیری از ساکنان آن به خصوص روستانشینان یا مهاجرین روستایی برای گذران روزی دست به شغلی خطرناک و کم درآمد به نام کولبری بزنند. کولبران کالاهای مورد نظر بازارچه های مرزی را که طبق تعریف دولت مرکزی قاچاق محسوب میشود بر روی پشت حمل کرده از مناطق صعب العبور مرزی به داخل شهرها و روستاهای مرزی انتقال میدهند. در معبر مرزی تمرچین پیرانشهر طبق آمار موجود بالغ بر 4000 نفر شاغل هستند میتوان به صراحت گفت که بیش از 16 هزار نفر از این طریق امرارمعاش و زندگی میکنند. واقعیت این است که بطور دقیق هیچ مطالعه ای اجتماعی در باب وضعیت فرهنگی اجتماعی کولبران مرزی صورت نگرفته است لذا بر اساس مسیله محور بودن چنین زیست جهانی در بافت اقتصاد ناپایدار و غیر رسمی مناطق مرزی غرب کشور میتوان گفت که سوال اصلی این مطالعه این است که کولبران مناطق مرزی که بر اساس شرایط ساختاری مرزی در بافت شهری اجتماعی خاصی زندگی میکنند؛ چه نوع زیست-جهانی را بر اساس شاخصهای فرهنگی و اجتماعی تحربه میکنند به لحاظ روشی با توجه به امنیتی بودن مرزها و نگرانی کنشگران در فضای تحقیق و داده های اطلاعاتی دقیقتر؛با استفاده ازروش کیفی اتنوگرافی که براساس مشاهده، گفتگو، مصاحبه عمیق، آزاد و گروهی و نیز تجربه مستقیم کنشگران و با نگاه انتقادی محقق درباب وضع موجود است. یافته های مقاله تحلیلی براساس مصاحبه و مشاهده همراه با مشارکت پژوهشگر بوده است.کولبری پیامد ناخواسته ی مرز اقتصاد غیررسمی مرز در اثر سیاست های اقتصادی دولت متمرکز و از نگاه بالا به پایین است.زیست جهان اجتماعی فرهنگی کولبران در بافت مرزی و در چارچوب اقتصاد غیررسمی فهم می شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CSCB01_005 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/769562/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:دلپسند، کامل و محمدی، پریخان و آموسی، مجنون،1397،بررسی جامعه شناختی زیست جهان اجتماعی کولبران مرزی،همایش ملی جامعه شناسی مرز: سیاست های توسعه و حیات اجتماعی مرزنشینان،سنندج،https://civilica.com/doc/769562
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، دلپسند، کامل؛ پریخان محمدی و مجنون آموسی)
برای بار دوم به بعد: (1397، دلپسند؛ محمدی و آموسی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بازتولید موقعیت فرودستی در فضای مرزنشینی: نشانه شناسی اجتماعی فیلم های کوتاه و مستند مرز شکسته، مرز ناامیدی
- تجربه ی کولبران مرزنشین و سیاست های گمرکی: مورد مطالعه، کولبران شهرستان مریوان
- مطالعه کیفی بازنمایی پیامدهای اقتصاد مرزی در زندگی مرزنشینان کردستان
- تکوین مفهوم کولبری
- رغبت به ازدواج در دانشجویان با توجه به نقش جنسیت
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- جامعه مراکز تحقیق و توسعه صنایع تاریخچه شکل گیری، اهداف و ماموریت ها
- بررسی تنگناهای تحقیقات با نگرشی بر مسائل فرهنگی و پذیرش نوآوری
- ارتباط نگرش مذهبی و رابطه پدر فرزندی با سازگاری اجتماعی فرزندان جانباز و عادی شهر تهران
- بررسی عوامل روان شناختی مرتبط با تجرد جانبازان مونت
- بررسی عوامل مرتبط با سازگاری اجتماعی فرزندان جانباز
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده»
- بازنگری سند راهبردی توسعه فناوری های مرتبط با طراحی شبکه توزیع کلان شهرها
- شناسایی و انتخاب پروژه های بهینه سازی انجام شده در نیروگاه های تحت پوشش وزارت نیرو و فراهم سازی امکانات و پیش نیازهای لازم برای بررسی عملکرد آن ها
- طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت مصرف انرژی در یخچال دو متری اپن
- توسعه نرم افزارهای شبکه های توزیع به منظور به کارگیری در مطالعات طراحی و تحلیل این شبکه ها
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.