سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کارآیی فیلتراسیون درشت دانه در حذف کدورت و تخم انگل از آب

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,947

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH04_139

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1388

چکیده مقاله بررسی کارآیی فیلتراسیون درشت دانه در حذف کدورت و تخم انگل از آب

صافی های شنی کند فن آوری مناسبی برای پیش تصفیه آبهای با کدورت زیاد در جوامع کوچک و کشورهای در حال توسعه به شمار می روند. به طوریکه با حداقل هزینه بهره برداری و نیاز حداقل به نیروی متخصص حداکثر کارایی را دارد توانایی این فرآیند در بهبود کیفیت باکتریولوژیکی آب بدون استفاده از هر نوع ماده شیمایی از مزایای استفاده از این فرایند محسوب می گردد. لیکن این صافیها نسبت به بارهای سنگین جامدات معلق آب حاوی رس باشد، رس به اعماق صافی نفوذ کرده و تمیز کردن صافی را مشکل می سازد. بنابراین در صورتیکه آب خام ورودی دارای کدورت بالاتر از NTU 50 باشد، بایستی مورد پیش تصفیه قرار گیرد.این تحقیق به منظور ارزیابی و بررسی کارآیی دو فرآیند، صافی درشت دانه با جریان افقی و صافی درست دانه با جریان قائم(رو به پایین) در حذف کدورت و تخم انگل از آب صورت پذیرفته است. بدین منظور از دو پایلوت به صورت سری استفاده شده است. هر پایلوت از سه بخش تشکیل شده است که از مواد دانه ایی در اندازه بین 25-4 میلیمتر پر شده، بخش اول هر دو صافی توسط گرانولهای درشت با قطر بین 18-12 میلیمتر پر گردیده است. بخش دوم هر دو صافی نیز حاوی شن هایی با قطر 12-8 میلیمتر و بخش سوم هر دو صافی نیز حاوی شن هایی با قطر 8-4 میلیمتر بوده است.برای ساخت صافیها از جنس پلکسی گلاس استفاده گردید. طول بخش اول در صافی درشت دانه با جریان افقی 3متر و طول بخش دوم و سوم در این صافی هم به ترتیب 2 متر و 1/5 متر بود. ارتفاع بخش اول و دوم و سوم هم در صافی درشت دانه با جریان رو به پایین 1 متر بود. نمونه های آب کدر به صورت مصنوعی ساخته شد(آب+ خاک رس) و آب با کدورت های مختلف به دو سیستم تزریق گردید. از آنجائیکه یکی دیگر از اهداف تحقیق بررسی کارآیی این فیلترها در حذف تخم انگل از آب بود از اینرو از مواد غلیظ شده ای که از تخم انگل هایی نظیر تخم آسکاریس، تریکوسفال و فاسیولاهپاتیکا تهیه گردیده و به آب اضافه شد و به دو صافی وارد شد. نتایج بررسی نشان داد که افزایش سرعت فیلتراسیون موجب کاهش کارایی هر دو صافی می گردد. همچنین در سرعتنهای فیتراسیون متداول برای صافیهای درشت دانه، صافی دارای دانه بندی درشت تر مقدار زیادی از جامدات معلق را جداسازی می کند و صافی دارای دانه بندی متوسط و ریز تنها عمل زلال سازی را انجام می دهند. میزان آب مورد نیاز جهت شتشوی صافیها به روش زهکشی سریع در حد قابل قبول است و با افزایش زمان ماند لجن سرعت مورد نیاز جهت شستشو افزایش می یابد.صافیهای درشت دانه با جریان افقی کارایی بالاتری در حذف کدورت های بالا نسبت به صافیهای درشت دانه با جریان قائم دارند به طوریکه این صافیها توانایی تصفیه آبهای با کدورت NTU، 1000-500 را دارند در حالیکه صافیهای درشت دانه با جریان قائم تنها قادر به دریافت آبهای با کدورت تا 150NTU می باشند.

کلیدواژه های بررسی کارآیی فیلتراسیون درشت دانه در حذف کدورت و تخم انگل از آب:

نویسندگان مقاله بررسی کارآیی فیلتراسیون درشت دانه در حذف کدورت و تخم انگل از آب

امیر حسین محوی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، د

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
1'elgin, M.. 1RCWD News _ 20 (1991). Hlorizantal-flow roughing filteration: ...
Boltcr. M. (1693). Fi lermeclanisus i _ filters, Journal of ...
Gaاvis. G. issclcr. J.T.. fcrnauulc, . J. bcron. F. (1993). ...
Til:اlu G.T..(I184). Direct fil1 cratuu with lorizanta roughing filter as ...
_ _ Ilettiaratichi. J. (190). Surface water filteration for rral ...
_ T.S... and Thess. M. (1983). 1lorizantal-flow roughing filters for ...
Wrglin. M. _ Bollcr . M _ Sclucrteleibe, R. (1986). ...
_ M.R. Westersund. C.M.. Cole. J.O., Roccavo, J.V. (1994. Evaluation ...
P:rd، n. M.O.. (1989). _ f turlyid surface water for ...
_ 1Muuulo Jusi. O.(1987).]vctican1cut application of horizonta!-low coarse media _ ...
i4.8cgcin. M.. I، ller, M. and sclucrteulcilb, (1994). Particle removal ...
Ih:nh. N.C., (1992). 1lorizanlal-Ilow coarse-Materia prefilteration, researcl report No 70. ...
I7.W'egeli. N1 Sclcrtcnbleib, R.. Bollcr . M. (1994). The decade ...
I8. _ (Dicienbre 1993). Iroyccto integrado de investigation y demostrade ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی کارآیی فیلتراسیون درشت دانه در حذف کدورت و تخم انگل از آب" توسط امیر حسین محوی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، د؛ جعفر نوری؛ نرگس طباطبایی فرد نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله صافی، کارآیی، درشت دانه، صافی شنی کند، تخم انگل هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1947 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که صافی های شنی کند فن آوری مناسبی برای پیش تصفیه آبهای با کدورت زیاد در جوامع کوچک و کشورهای در حال توسعه به شمار می روند. به طوریکه با حداقل هزینه بهره برداری و نیاز حداقل به نیروی متخصص حداکثر کارایی را دارد توانایی این فرآیند در بهبود کیفیت باکتریولوژیکی آب بدون استفاده از هر نوع ماده شیمایی از مزایای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی کارآیی فیلتراسیون درشت دانه در حذف کدورت و تخم انگل از آب با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.