بررسی رویکرد آموزش و یادگیری مادام العمر با نظر به ایده ی بیلدونگ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران
  • کد COI اختصاصی: PESI08_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نظری رودبالی

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت

مسعود صفایی مقدم

دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه علوم تربیتی

منصور مرعشی

دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه علوم تربیتی

سید جلال هاشمی

دانشگاه شهید چمران اهواز، گروه علوم تربیتی

چکیده

تغییرات روزافزون و گسترده اجتماعی، اقتصادی، فناوری و اطلاعاتی تاثیرات چشم گیری بر تعلیم و تربیت وارد کرده است. همانگونه که امروزه ملاحظه می کنیم این تغییرات به اندازه ای سریع و غیرقابل کنترل اتفاق می افتند که همگامی با آن ها را بسیار سخت و دشوار ساخته است. از اوایل قرن بیستم تغییر و تحولات سریع جهانی، چهره تازه ای به زندگی انسان ها بخشیده و شرایط جدیدی را به وجود آورده است. این شرایط بیانگر آن است که دیگر نمی توان با تصورات شیوه های سنتی و استراتژی های از پیش تعیین شده برای مقابله با مشکلات حاصل از رشد علم و فناوری و تغییر در ابعاد مختلف زندگی روبه رو شد. ازاین رو در این دورانی که به آن عصر انفجار اطلاعات نیز می گویند، نظام آموزش و پرورش باید جهت تسهیل یادگیری مادام العمر و یادگیری در تمامی عرصه های زندگی و ایجاد فرصت های یادگیری رسمی و غیررسمی برای افراد در تمام سنین گام بردارد. پژوهش حاضر با برسی رویکرد آموزش و یادگیری مادام العمر بر این باور است که آموزش رسمی نقش بسیار اساسی در جهت دهی و راهبری افراد به سمت و سوی آموزش و یادگیری مادام العمر دارد. اما باید توجه کرد که آموزش کنونی که بر انباشته ای از اطلاعات و محفوظات متکی است قادر نخواهد بود این مهم را میسر سازد. به این ترتیب بازنگری و بازبینی در اصول و ابعاد آموزش رسمی ضروری می نماید. این پژوهش با بررسی ایده ی بیلدونگ با روش تحلیلی- استنتاجی به این نتیجه دست یافت که اگر آموزش رسمی مبتنی بر بیلدونگ با برخورداری از ظرفیت هایی چون خود-پروری، خود سازی، خود گردانی، خود- توسعه یابی و مفاهیمی از جمله تطور و تبدل انسان توانمندسازی شود، می تواند مفهوم و ارزش های مندرج در بیلدونگ را به منظور اهداف متعالی یادگیری مادام العمر تحقق بخشد

کلیدواژه ها

ایده ی بیلدونگ، آموزش و یادگیری مادام العمر، تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.