بررسی خواص مکانیکی دما بالای سوپرآلیاژ GTD-111
محل انتشار: هشتمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,957
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEROSPACE08_282
تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1388
چکیده مقاله:
سوپرآلیاژهای پایه نیکل بعلت برخورداری از پایداری و استحکام خوب در دمای بالا و مقاومت زیاد در برابر خوردگی و اکسیداسیون، دارای کاربرد فراوان در ساخت قطعات توربینهای گازی میباشند. از جدیدترین سوپرآلیاژهای پایه نیکل میتوان به GTD-111 اشاره کرد. که با مکانیزم رسوب سختی ریزساختار مطلوب و استحکام دمای بالای مناسب را بدست می آورد. بررسی رفتار کششی این سوپرآلیاژ پایه نیکل یک حالت غیرعادی در روند تغییرات استحکام تسلیم، استحکام شکست، درصد ازدیاد طول نسبی و درصد کاهش سطح مقطع نسبی در دماهای مختلف از خود نشان می دهد. آزمایشات کشش گرم در درجه حرارتهای 750 درجه سانتی گراد تا 1100 درجه سانتی گراد با سرعت کرنش 0/15mm/min بر روی این سوپرآلیاژ انجام شد. در دمای 750سانتی گراد حداکثر استحکام تسلیم حاصل شد. با افزایش درجه حرارت خواص مکانیکی بشدت کاهش پیدا کرد. درجه حرارت تاثیر فراوانی بر روی فاز استحکام بخش y’ نیز داشت و شدیداً درصد افزایش طول نسبی را تحت تاثیر قرار داد. برای مقایسه خواص مکانیکی این سوپرآلیاژ با آلیاژ مشابه Rene80 که از نظر ترکیب شیمیایی بهم نزدیک می باشند، همان آزمونهای کشش گرم با شرایط مشابه تکرار شده و خواص مکانیکی بسیار مطلوب تری حاصل گردید.
کلیدواژه ها:
عملیات محلول سازی ، عملیات پیرسازی ، گاما پریم y’ ، تنش تسلیم ، کشش گرم ، سوپرآلیاژ پایه نیکل GTD111
نویسندگان
سعید اندرآب دهی
کارشناس ارشد مهندسی مواد و متالورژی ، سازمان صنایع هوافضا
مصطفی محمدبیگی
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، سازمان صنایع هوافضا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :