شبیه سازی مخزن سدهای ذخیر های با استفاده از مدل HEC-5 (مطالعه موردی دریاچه چیتگر)
محل انتشار: هشتمین کنفرانس هیدرولیک ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,472
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IHC08_123
تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1388
چکیده مقاله:
تحقیق حاضر مربوط به مطالعات تامین و برنامه ریزی کمی آب دریاچه مصنوعی چیتگر با استفاده از جریان ورودی از رودخانه کن می باشد. این دریاچه به وسعت حدود
220 هکتار و گنجایش مخزن حدود 10 میلیون مترمکعب در منطقه 22 شهرداری تهران قرار خواهدگرفت. عمده ترین هدف از ساخت این دریاچه ایجاد یک مکان تفریحی و تفرجگاهی و متعاقب آن تلطیف هوای منطقه ی 22 تهران م یباشد.به منظور شبیه سازی مخزن دریاچه ضمن مدنظر قراردادن مبانی و فرضیات شبیه سازی، سناریوهای مختلفی در انجام شبیه سازی بررسی گردید . در این شبیه سازی که با استفاده از مدل HEC-5 انجام گرفت سناری وهایی مشتمل بر روش های مختلف کنترل نشت ازکف دریاچه (به اشکال بدون پوشش، با پوشش رسی و باپوشش ژئوممبران)، سناریو های مختلف نیمرخ کف و کناره های مخزن دریاچه در حالت توپوگرافی طبیعی، اصلاح شیب افقی مخزن در محدود ه ی خاص و ایجاد خاکریز ساحلی در حاشیه دریاچه مدنظر قرار گرفت. همچنین در این شبیه سازی، تاثیر عواملی نظیر حق آبه های ثابت و متغیر رودخانه کن (مشتمل برحق آبه زیست محیطی و حق آبه کشاورزی)، تبخیر از سطح دریاچه و همچنین وزش باد در ایجاد امواج در دریاچه مورد بررسی شدند.پس از انجام شبیه سازی بلندمدت ماهانه سناریو ها، با توجه به شهری بودن منطقه موردمطالعه و به منظور ایجاد منظر و چشم انداز مناسب به فضای دریاچه، نسبت به تعیین سناریوی برتر اقدام گردید. درتعیین سناریوی برتر نیل به توابع هدفی نظیر ایجادحداقل تغییرات در مساحت، عمق وحجم دریاچه مدنظر بود. براین اساس طی دوره 33 ساله شبیه سازی سناریو ی 220-CD-G-DC با ایجاد حداکثرتغییراتی برابر با 1/4 هکتار درمساحت دریاچه، 1/35 متردرعمق دریاچه و3/06 میلیون مترمکعب در حجم دریاچه، به عنوان سناریو ی برتر، با کمترین نوسانات ممکن در پارامترهای مورد اشاره انتخاب گردید.باتوجه به نتایج حاصل از این بررسی ها، کاربرد مناسب مدل HEC-5 جهت انجام این قبیل مطالعات و برنامه ریزی منابع آب موردتائید قرار گرفت.
نویسندگان
سیداحمد حسینی
عضوهیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
نصرالله جواهری
شرکت مهندسی مشاور آب، عمران، پردیسان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :