سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: NOPEA01_156
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 127
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی حساسیت کرم بادنجان (Leucinodes orbonalis Guene (Lep: Pyralidae به حشره کش های طبیعی رویاگرو، پالیزین، تنداکسیر و Bt در مقایسه با حشره کش پایریتروییدی سایپرمترین
چکیده مقاله:
کرم بادنجان با نام علمی Leucinodes orbonalis یک آفت کلیدی و دارای اهمیت بین المللی است. این آفت در ایران نیز از سال 1376 از بادنجان کاریهای استان مازندران گزارش شده و سطح پراکنش و میزان خسارتزایی آن در حال افزایش است. دراین آزمایش اثرات چهار حشرهکش طبیعی رویاگرو، پالیزین، تنداکسیر، Bt و با یک حشره کش شیمیایی سایپرمترین در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای مقایسه کارایی حشره کش های طبیعی با سایپرمترین، شاخص هایدرصد آلودگی شاخه، درصد آلودگی میوه، وزن میوه ها مورد اندازه گیری قرار گرفت. درصد آلودگی شاخه درتیمارهای سایپرمترین،روی اگرو، پالیزین، تنداکسیر، Bt و شاهد به ترتیب 10/65، 9/69، 8/84، 6/94، 10/59 و 6/26 درصد بود. آلودگی میوه در این تیمارها بترتیب 8/21، 45/03، 46/05، 54/16، 47/00 و 51/06 بدست آمد. میانگین وزن میوه در تیمارهای ذکر شده به ترتیب 4/715، 2/965، 2/215، 2/466، 1/826 و 2/041 کیلوگرم برآورد شد. باتوجه به نتایج، تیمارسایپرمترین نسبت به سایر تیمارها در کنترل آلودگی میوه بیشترین اثر را داشت و بیشترین میانگین وزن میوه نیز در این تیمار نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. باتوجه به نتایج کلی آزمایش میتوان پیشنهاد کرد از دو حشره کش سایپرمترین و رویاگرو بطور متناوب استفاده گردد. سایر حشرهکش های طبیعی شامل پالیزین، تنداکسیر و Bt اثرات معنی داری در کنترل آلودگی نداشتند.
کلیدواژه ها:
حشره کش، کرم بادنجان، Leucinodes orbonalis
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/750989/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قادری، مهدی و محمدی شریف، محمود،1396،بررسی حساسیت کرم بادنجان (Leucinodes orbonalis Guene (Lep: Pyralidae به حشره کش های طبیعی رویاگرو، پالیزین، تنداکسیر و Bt در مقایسه با حشره کش پایریتروییدی سایپرمترین،اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)،بیرجند،،،https://civilica.com/doc/750989
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، قادری، مهدی؛ محمود محمدی شریف)
برای بار دوم به بعد: (1396، قادری؛ محمدی شریف)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اثر باقیمانده عصاره های اکالیپتوس و آقطی و آفت کش گیاهی روی اگرو و کنه کش شیمیایی فن پایروکسی میت در کنترل کنه قرمز مرکبات
- آموزش کار آفرینی و توسعه تعاونی ها دو راهکار اساسی اشتغالزایی دانش آموختگان کشاورزی در شرایط جهانی شدن اقتصاد در ایران
- مقایسه تاثیر حشره کش های مختلف بر جمعیت لاروهای کرم قوزه پنبه ( armigera Hubner Helicoverpa ) در شرایط مزرعه ای
- مسئولیت پذیری اجتماعی تعاونیها، راهکاری در جهت توسعه پایدار روستایی
- اثر بخشی فعالیت های آموزشی- ترویجی در توسعه بخش تعاون
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک غیر سرطانی فلس جیوه ناشی از مصرف کنسرو تن ماهی زرد باله (گیدر)
- تحلیلی بر شاخص های سلامت خاک راهی به سوی کشاورزی پایدار
- تغییرات اقلیمی حوضه آبریز دجله و فرات با استفاده از داده های ماهواره دانشگاه آیداهو آمریکا در سامانه گوگل ارث انجین (2010-2020)
- مدیریت سیلاب در رودخانه با استفاده از روش های سازه ای و غیر سازه ای
- تاثیز استفاده از لجن فعال و نشاسته کاتیونی بز ویژگی های فیزیکی و مقاومتی کاغذ حاصل از الیاف روزنامه بازیافتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.