تاثیر ظرفیت بافری مخلوط ترکیبات معدنی بر ارزش اسیدزایی شکمبه ای جیره های با نسبت های مختلف علوفه به کنسانتره در شرایط برون تنی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 309
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
LSFE01_039
تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1397
چکیده مقاله:
با استفاده از کشت برون تنی میکروارگانیسم های شکمبه، تاثیر ظرفیت بافری مخلوط ترکیبات معدنی بر ارزش اسیدزایی شکمبه ای جیره های با نسبتهای مختلف علوفه به کنسانتره در قالب یک طرح کاملا تصادفی بررسی شد. در این آزمایش از 3 نوع جیره با نسبت های علوفه به کنسانتره 50:50 و 60:40 و 70:30 و همچنین از 4 مخلوط ترکیبات معدنی با ظرفیت بافری مختلف در مقادیر صفر، 1و 2 درصد ماده خشک جیره، استفاده شد. تیمار 1 به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. پس از 24 ساعت انکوباسیون، بیشترین میزان pH مربوط به تیمار 14 بود که تفاوت معنی داری با تیمار 1 نداشت (p<0/05) کمترین مقدار ارزش اسیدزایی مربوط به تیمار 6 بود که تفاوت معنی داری را با تیمار 1 نداشت. از نظر مقدار ماده خشک ناپدید شده، هیچ یک از تیمارها تفاوت معنی داری با تیمار 1 نداشتند. بر اساس نتایج حاصل، ترکیبات معدنی 1 و 2 که دارای بیشترین ظرفیت بافری بودند توانستند بار اسیدی ایجاد شده را به میزان بیشتری کاهش دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
م جعفرپور بروجنی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
عباسعلی وکیلی
عضو هییت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
م دانش مسگران
عضو هییت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
ع.ع ناصریان
عضو هییت علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد