آیا احداث خط راه آهن جدید بهترین گزینه برای افزایش جذب بار در شبکه ریلی است

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE05_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 880
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد تمنایی

استادیار ، دانشکده حملونقل، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

سیدمهدی ابطحی

دانشیار ، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

محمود شفیع پور

کارشناسی ارشد عمران-راه و ترابری ، دانشکده عمران دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

چکیده

جذب بار در سیستم حمل ونقل ریلی در دو بخش قابلتفکیک است. در بخش اول، احداث زیرساخت جدید و در بخش دوم، رفع گلوگاه های ظرفیتی قرار دارد. در این پژوهش، مسیر ریلی اصفهان-ازنا در نظر گرفتهشده است. رفع مشکلات ظرفیتی از طریق بهبود زیرساخت فعلی (راهکار(A و احداث زیرساخت جدید(راهکار( B موردبررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که بهبود ظرفیت زیرساختهای موجود در حدفاصل ایستگاه اصفهان و ایستگاه ازنا هزینه ای برابر 2857 میلیارد ریال داشته است. این در حالی است که احداث خط راه آهن اصفهان-ازنا باوجود نیازمند هزینه سرمایه گذاری در حدود 6789 میلیارد ریال منافع کمتری نسبت به روشهای بهبود ظرفیت داشته است. شاخص ارزش خالص فعلی خط اصفهان-ازنا برابر -3120 میلیارد ریال است که نشاندهنده غیراقتصادی بودن طرح است. وجود گلوگاه های ظرفیتی در شبکه ریلی مانع عبور بار بالقوه ریلی و استفاده از پتانسیل ظرفیتی جدید ایجادشده است. بهبود ظرفیت زیرساختهای موجود در حدفاصل دو ایستگاه اصفهان و ازنا توانسته است شاخص ارزش فعلی برابر 2930 میلیارد ریال در پی داشته باشد. بنابراین مناسبترین گزینه جهت افزایش جذب بار ریلی، در حدفاصل دو ایستگاه اصفهان و ازنا ، بهبود ظرفیت زیرساختهای موجود شبکه در بین این دو ایستگاه است

کلیدواژه ها

بهبود زیرساخت فعلی، احداث زیرساخت جدید، خط راه آهن اصفهان‐ ازنا ، شاخص ارزش فعلی، تقاضای بار جذب شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.