بررسی کلینیکی اثر قرار گیری بیمار در پایین تر از مرکز میدان دید بر روی دوز بیمار و نویز تصویر در دو نوع از اسکنرهای توموگرافی کامپیوتری

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,129

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICBME16_071

تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1388

چکیده مقاله:

یک از عناصر مهم در زنجیره تشکیل تصویر در توموگرافی کامپیوتری، فیلتر بوتای می باشد. این فیلتر وظیفه اش این است که بیشترین تابش را به ضخیم ترین نواحی بیمار برساند و شدت تابش را در جاهایی که دارای ضخامت کمتری هستند، کاهش دهد. این عملکرد فیلتر بوتای براساس این فرض است که شی مورد اسکن کاملاً در مرکز میدان دید اسکن واقع شده باشد. اگر شی مورد اسکن پایین تر از مرکز قرار گرفته باشد، در ناحیه مقابل آن قسمتی از فیلتر که تضعیف کمتری انجام می دهد دوز بیشتر می گردد و در ناحیه مقابل قسمتی از فیلتر که تضعیف بیشتری انجام می دهد نویز تصویر افزایش می یابد دراین پژوهش اثر قرار گیری بیمار در پایین تر از مرکز روی افزایش دوز سطحی و نویز نیمه پایینی تصویر را مورد بررسی قرار داده ایم. در یکی از مطالعاتی که قبلاً انجام گرفته است برای افزایش دوز سطحی و نویط نیمه پایینی تصویر در اسکنرهای GE Light speed VCT و 4-slice GE Light speed مدل های رگرسیونی که هر کدام تابعی از میزان انحراف از مرکز و اندازه بیمار می باشند استخراج شده اند.

نویسندگان

محمدامین حبیب زاده

مهندسی پرتوپزشکی، دانشکده مهندسی هسته ای، دانشگاه شهید چمران مرکز ت

محمدرضا آی

استادیار گروه مهندسی پزشکی و فیزیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

علیرضا کمالی اصل

استادیار دانشکده مهندسی هسته ای، دانشگاه شهید بهشتی

حسین قدیری

مرکز تحقیقات علوم و تحقیقات در پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران