آبخیزداری و نقش آن در ایمنی و توسعه راه های کشور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ونمایشگاه بین المللی توسعه پایدار در راهسازی با رویکرد حفظ محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SDRC03_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز گرشاسبی

معاون آبخیزداری، امور بیابان و مرتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور

محمدعلی فتاحی اردکانی

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیزداری کشور

فرهاد سرداری

مدیرکل دفتر بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور

مهدی شفقتی

در شرایط آب و هواشناسی دانشگاه خوارزمی تهران و رییس گروه تهیه که طرح های کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور

چکیده

راه ها خود نوعی بهره برداری از طبیعت می باشند که جز ابتدایی ترین حلقه از حلقه های دست یافتن به منابع طبیعی می باشد. هر کجا راه باشد انواع بهره برداری ها را به همراه دارد. اصولا راه ها به عنوان شاهرگ حیاتی یک جامعه تلقی می شوند. که در صورت عدم ارتباط آنها با هم حیات و توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه مختل خواهد شد لازم است برای احداث راه های جدید و حفاظت و نگهداری راه های قدیمی برنامه ریزی بلند مدت با کیفیت در پیش گرفته شود. با توجه به وجود مخاطرات طبیعی موجود در کشور از جمله سیل، حرکات دامنه ای، فرسایش بادی، برف و بهمن، در جهت مطالعه و احداث جاده ها نیاز ملاحظات خاص می باشد که علیرغم آبخیزداری در این زمینه اقدامات خاص خود را انجام داده و در حال اجرا می باشد. آبخیزداری مجموعه اقداماتی که بر اساس اصول مدیریت پایدار حوزه آبخیز به منظور حفاظت، به بهره برداری و توسعه از منابع آب و خاک به اجرا درمی آید. ماموریت این شاخه از علم شامل اجرای عملیات اجرایی جهت مقابله مستقیم و غیرمستقیم با مخاطرات فوق الذکر، ارایه راهبردهای توسعه ای است، سیاست ها و اهداف کلان و مرتفع نمودن چالش ها می باشد. مراحل کار و روش تحقیق شامل تهیه نقشه های مطالعاتی نظیر نقشه های پراکنش مناطق درگیر با مخاطرات فوق و نقشه های راه های کشور در معرض این مخاطرات، آمارهای خسارات و تبعات این مخاطرات، وضعیت موجود و راهکارهای مدیریتی و اجرایی می باشد که در تحقیق اصلی بدان اشاره خواهد شد.

کلیدواژه ها

آبخیزداری، مخاطرات طبیعی، ایمنی راه ها، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.