سندرم مرگ و میر نوزادان قزل آلای رنگین کمان (RTFS) در استان چهار محال و بختیاری با تکیه بر آلودگی ناشی از عفونت های ویروسی (IPN) و (IHN)
محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه و پرورش ماهیان سردآبی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 540
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCCWF02_074
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397
چکیده مقاله:
سندرم مرگ و میر نوزادان قزل آلای رنگین کمان (Rainbow trout fry mortality syndrome) عامل زیان هایاقتصادی اساسی در صنعت آبزی پروری و بویژه پرورش قزل آلای رنگین کمان در کشور ایران است. در مطالعه حاضر،در طی سال 1390 از 8 مزرعه پرورش ماهی (تعداد 40 نمونه از هر مزرعه) در سطح استان چهار محال و بختیاری از مرگو میر نوزادان ماهی قزل آلا با علایم مشخص بی اشتهایی، عدم تعادل، شنای مارپیچی و شنای به پشت و تلفات در بچهماهیان، تیرگی رنگ بدن، مدفوع به صورت رشته ای نمونه برداری شد. در کالبد شناسی ماهیان خونریزی در روده، کبد وطحال کم خون دیده شد. از تمامی مزارع نمونه برداری شده و از نمونه های ارسالی به آزمایشگاه گسترش بافتی تهیهگردید. همچنین جهت انجام آزمایشات PCR نیز نمونه هایی از اندام های داخلی ماهیان مبتلا که دارای علایم مشخص بیماری بودند تهیه گردید. در 3 مورد از 8 مورد گزارش بیماری مرگ و میر نوزادان با روش تشخیصی PCR و همچنین علایم بالینی و آسیب شناسی مبتلایان، بیماری نکروز عفونی پانکراس (IPN) تشخیص داده شد. همچنین در 5 مورد باقیمانده با استفاده از اطلاعات بدست آمده و نیز علایم بیماری و عدم تطابق نتایج PCR با نتایج بدست آمده در مورد سه نمونه قبلی ، می توان به بیماری نکروز عفونی بافت خونساز (IHN)مشکوک گردید. با توجه به وجود این گونه تلفات ناشی از سندرم مرگ و میر نوزادان ماهی قزل آلا در سطح استان، به نظر می آید که عوامل ویروسی بیماریزای مسبب این سندرم در استان چهار محال و بختاری ویروسهای IPNV و IHNV بوده و با استفاده از اینگونه مطالعات می توان در طراحی برنامه کنترلی مناسب و موثر برای کنترل این بیماری های ویروسی تلاش نمود.
نویسندگان
امین نعمت اللهی
بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد
عبدالناصر محبی
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد
آوا اکبریان
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد