بررسی برخی شاخص های رشد و تعیین درصد بازماندگی ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورش یافته با استفاده ازآبهای شور در استخرهای خاکی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 758

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCCWF02_028

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

استفاده ازآبهای شورزیرزمین یجهت آبزی پروری روندی رو به افزایش در جهان دارد، درایران نیزمنابع بالقوه سرشاریازآن موجودمی باشد که درصورت استفاده صحیح ازآنها موجبا فزایش تولید در واحد سطح و استفاده بهتر از منابع آبیمیگردد. در این مطالعه 61000 عدد ماهی قزل آلا با دامنه وزنی 32-22 گرم در اواسط و نیمه دوم مهر ماه در سه استخرخاکی رها سازی شد و در یک دوره 5 ماهه با استفاد از آب دو حلقه چاه مورد پرورش قرار گرفت. در طی انجاماین تحقیق فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب اندازه گیری شد و برخی شاخص های رشد از قبیلافزایش وزن بدن، ضریبتبدیل غذایی و درصد بازماندگی ماهیان با فرمول های مشخص اندازه گیری شد.میزان ضریب تبدیل غذایی در استخر های شماره 1، 2 و 3 به ترتیب 0/98، 0/9 و 1/1 تعیین گردید. همچنین،مقدارافزایش وزن بدن ماهیان در استخر های شماره 1، 2 و 3 به ترتیب 418، 345 و 288 گرم محاسبه گردید.درصد بازماندگی ماهیان قزل آلا در استخر های شماره 1، 2 و 3 به ترتیب 98/6 درصد، 98/3 درصد و 98/3 درصد تعیین گردید که این میزان بازماندگی نشان دهنده مدیریت بسیار خوب بهداشتی، تغذیه و آب مناسب استخرهای پرورش ماهی می باشد و به نظر می رسد که در شرایط استخرهای خاکی این میزان باقی ماندگی یک رکورد محسوب گردد.

کلیدواژه ها:

شاخص های رشد ، درصد بازماندگی ، قزل آلای رنگین کمان

نویسندگان

علی اصغر سعیدی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر-ساری

رضا پورغلام

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر-ساری

حسن نصرالله زاده ساروی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر-ساری

میلاد عادل

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر-ساری