سال انتشار: 1395
محل انتشار: همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی
کد COI مقاله: OSPL01_237
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 116
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقش ها و فرم های بدیع و بدوی در هنر چوتاشی ایران; جلوه همنوایی فرهنگ و محیط زندگی
چکیده مقاله:
چوتاشی از جمله اصیل ترین هنرهای ناحیه ی جنگلی شمال ایران – به ویژه مازندران و گیلان - است که در نحوه ی ساخت و پرداخت، شباهت های زیادی با هنر کنده کاری و منبت روی چوب دارد و محصولات آن اغلب شامل ابزار و وسایل خانگی روزمره (نظیر جام ها و ظرف های مختلف و دیگر وسایل پخت و پز) و گاهی برخی عناصر معماری روستایی (نظیر نرده، ستون، سرستون، ...) و دیگر وسایل ابزار مورد نیاز زندگی می باشد. چیزی که به هنگام بررسی این آثار دیدگان را به خود جلب می کند، علاوه بر سادگی و بی تکلفی در ساخت، نقش های متنوع بدیع، بدوی و ذهنی است که با تاثیرپذیری از محیط طبیعی و زندگی روزمره مردم شمال ایران در قالب فرم و نقش های ساده، خلق و بر روی محصولات کنده کاری می شوند. در این پژوهش – که به روش توصیفی انجام می گردد - تلاش می گردد تا نقش مایه های هنر چوتاشی در قالب طبقه بندی آنها از حیث تنوع و کاربرد و نیز میزان تاثیرپذیری از محیط زیست و فرهنگ مردم این منطقه بر اساس مطالعات میدانی آثار موجود مورد بررسی قرار گیرد. نتیجه ی مطالعات نشان می دهد که نگاره های ساده ی به کار رفته در هنر چوتاشی شمال ایران برگرفته از حیوانات – به ویژه پرندگان، چهارپایان و درندگان - ، کوه ها، درختان و دریا – برگرفته از محیط زیست و فرهنگ زندگی مردم - در قالب خطوط شکسته و منحنی هندسی و یا فرم های حجمی به صورت ظرف و یا ابزار است.
کلیدواژه ها:
هنر چوتاشی، ایران، نقش ها، هنرهای بومی، صنایع دستی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/729187/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رستمی، مصطفی،1395،نقش ها و فرم های بدیع و بدوی در هنر چوتاشی ایران; جلوه همنوایی فرهنگ و محیط زندگی،همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی،،،https://civilica.com/doc/729187
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، رستمی، مصطفی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، رستمی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- پژوهشی بر اصالت طرح، رنگ و ترکیببندی در گلیمچه متکازین به منظور معرفی و لزوم بازآفرینی
- آسیب شناسی بسته بندی هنرهای سنتی و اثرات آن بر بازاریابی صنایع دستی
- سازه های چوبی، سازه های پایدار معماری بومی مازندران
- افتراق تکیه و حسینیه در منابع تاریخی بویژه سفرنامه ها
- جایگاه چوب و هنرهای چوبی در هویت بخشی معماری بومی مازندران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی آثار سعدی در کتب فارسی دوره ابتدایی 1399-1400
- تأثیرپذیری ادبیات فارسی از فرهنگ اسلامی
- جهان اکبر و اصغر در شخصیت های انسانی در سه داستان مثنوی
- بررسی تطبیقی مضامین اشعار مهدوی در ادبیات فارسی و عربی
- بررسی تطبیقی توصیف در شعر امروالقیس و منوچهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.