سال انتشار: 1395
محل انتشار: همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی
کد COI مقاله: OSPL01_182
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 162
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سیر تحول گناه نخستین از نگاه قرآن و ادیان در شعر فارسی از دیروز تا امروز (با نگاه ویژه به شعر زنان)
چکیده مقاله:
قرآن به به عنوان منبع الهام بخش در شعر و ادب فارسی از جایگاه رفیعی برخوردار است و بسیاری از داستان ها در شعر و نثر فارسی به قرآن استناد می شود، اما در روایت داستان نخستین گناه در شعر با توجه به اینکه در قرآن خداوند دلیل هبوط که گناه نخستین است را زوج آدم و حوا دانسته و آنها را در ارتکاب گناه نخستین برابر می داند اما در شعر فارسی همانگونه که شاهد وجود این نگاه هستیم شاهد نگاه حوا به عنوان نخستین گناهکار نیز هستیم نگاهی که در دوران مختلف در شعر فارسی به چشم می خورد وگاهی بر اندیشه قرآنی غلبه می کند و این اندیشه تا به امروز در شعر فارسی قابل مشاهده است.در این پژوهش در گام اول تفاوت های موجود میان آبشخورهای این اندیشه در قرآن، ادیان و اسطوره و در واقع اندیشه های مختلفی که در طول زمان شاعر ان را تحت نفوذ قرار داده اند واکاوی و در گام بعدی بازخورد آن ابتدا در شعر کهن و سپس در شعر معاصر بررسی شده است .همچنین با توجه به غلبه اندیشه زن به عنوان عامل هبوط و تحولات شعری در حوزه زنان در دوران معاصر گناه اولیه در شعر زنان شاعر موردبررسی دقیق تری قرارگرفت که نشان دهنده آن بود که نگاه غیر قرآنی که از ابتدا در شعر فارسی رسوخ کرده در پس زمینه ذهنی شعر زنان غلبه دارد و نوعی عصیان درمقابل این تفکر در شعر زنان و حتی مردان شاعر معاصردیده می شود.
کلیدواژه ها:
گناه، گناهکار، قرآن، ادیان، حوا، شعر
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/729132/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شکوه فر، لیلا و امیری، سیدمحمد،1395،سیر تحول گناه نخستین از نگاه قرآن و ادیان در شعر فارسی از دیروز تا امروز (با نگاه ویژه به شعر زنان)،همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی،،،https://civilica.com/doc/729132
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، شکوه فر، لیلا؛ سیدمحمد امیری)
برای بار دوم به بعد: (1395، شکوه فر؛ امیری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اهمیت هویت در نظریه بیداری اسلامی
- بررسی راهکارهای سید جمالدین اسدابادی برای پیشرفت جوامع مسلمان
- بررسی علل و انگیزه سیدجمال الدین اسدآبادی در سفر به کشورهای اسلامی
- بررسی تطبیقی بیداری اسلامی در اندیشه سیدجمال الدین اسدآبادی و محمد رشیدرضا
- سیر جغرافیایی اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.