رابطه ویژگی های اجتماعی اقتصادی و زراعی با پذیرش کنترل بیولوژیکی کرم میوه ی گوجه فرنگی با استفاده از زنبور براکون بین صیفی کاران دهستان میان آب شهرستان شوشتر

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 949

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCMDSAI01_079

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1388

چکیده مقاله:

هدف اصلی این مقاله تعیین رابطه ویژگی های اجتماعی، اقتصادی و زراعی بر پذیرش کنترل بیولوژیکی کرم میوه گوجه فرنگی با استفاده از زنبور پارازیتوئید براکون بین صیفی کاران می باشد مبارزه بیولوژیکی به عنوان بخشی از مبارزه تلفیقی نسبت به مبارزه شیمیایی دارای اهمیت ویژه ای است در این روش از دشمنان طبیعی آفات برای کاهش جمعیت آنها استفاده میشود. برای انجام این پژوهش از روش توصیفی و علمی- قیاسی استفاده شده است. صیفی کاران میان آب شهرستان شوشتر به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند. نمونه های مورد نظر بصورت تصادفی از میان 19 روستای دهستان میان آب که از طریق روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند نمونه گیری شد. نتایج عمده این مطالعه نشان می دهد که بین سطح نگرش افراد پذیرنده روش کنترل بیولوژیکی کرم میوه ی گوجه فرنگی با استفاده از زنبور براکون و افراد پذیرنده روش کنترل بیولوژیکی کرم میوه گوجه فرنگی با استفاده از زنبور براکون و افراد نپذیرنده این روش، با اطمینان 99% اختلاف معنی داری مشاهده شد. بین ویژگی های اجتماعی، میزان دسترسی به منابع اطلاعاتی، میزان تاثیر کلاسهای آموزشی- ترویجی، سن، میزان درآمد، سطح مکانیزاسیون و سطح زیر کشت افراد پذیرنده و نپذیرنده روش کنرل کرم میوه ی گوجه فرنگی با استفاده از زنبور براکون اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

نویسندگان

مریم شوشتری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شو

احمدرضا عمانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر و باشگاه پژوهشگران جوان