سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: NFRANR01_120
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 138
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اثر ضد میکروبی عصاره ابی و اتانولی گیاه چای کوهی Stachys lavandulifolia Vahl بر روی تعدادی از پاتوژن های بیماری زا در شرایط in vitro
چکیده مقاله:
با توجه به رواج مقاومت دارویی ناشی از استفاده از مواد شیمیایی ضد میکروبی، به نظر می رسد که کشف اسانس و عصاره های گیاهی با توان ضدمیکروبی مناسب به عوان جایگزین سازی ان ها با مواد شیمیایی در درمان بیماری های عفونی امیدبخش و راه گشا باشد. عصاره بخش هوایی گیاه چای کوهی در طب سنتی ایران در درمان عفونت، آسم و بیماری های التهابی به خصوص روماتیسم استفاده می شود هدف از این پژوهش، بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره آبی و اتانولی گیاه چای کوهی بر روی باکتری های S.aureus و E.coli و S. mutans می باشد در این مطالعه تجربی، عصاره اتانولی و آبی گیاه با استفاده از روش خیساندن بااتانول 80 درصد و سوکسله استخراج گردید، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری MIC و حداقل غلظت کشندگی باکتری MBC با استفاده از روش رقت لوله ای Macro Dilution Method تعیین گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره آبی چای کوهی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس در غلظت 250 میلی گرم بر میلی لیتر حاصل شد، عصاره ابی گیاه بر روی باکتری های اشریشیاکلی و استرپتوکوکوس موتانس هیچ گونه اثر مهارکنندگی از خود نشان نداد. همچنین حداقل غلظت کشندگی عصاره آبی برای باکتری استافیلوکوکوس اوریوس معادل 500 میلی گرم برمیلی لیتر بود. حداقل غلظت مهارکندگی عصاره اتانولی بر روی باکتری اشریشیا کلی در غلظت 15/62 میلی گرم بر میلی لیتر حاصل شدف برای باکتری های استرپتوکوکوس موتانس و استافیلوکوکوس اوریوس حداقل غلظت مهارکنندگی و برای باکتری های استرپتوکوکوس موتانس و استافیلوکوکوس اوریوس معادل 250 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج این بررسی نشان داد که گیاه چای کوهی از ویژگی های ضد باکتریایی در شرایط in vitro برخوردار بوده و این یافته ها می تواند مینه تحقیقات بیشتری را در آینده برای شناسایی، تعیین مقدار و تخلیص ترکیبات موثره آن در شرایط in vitro فراهم نماید.
کلیدواژه ها:
لاتین Stachys lavandulifolia Vahl، چای کوهی، حداقل غلظت کشندگی، حداقل غلظت مهارکنندگی، ضدمیکروبی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/728418/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حبیبی کلیبر، ماهیده و کریم زاده نعیم، مهرناز و رخشنده جو، ازیتا و اسدی، اسد،1394،بررسی اثر ضد میکروبی عصاره ابی و اتانولی گیاه چای کوهی Stachys lavandulifolia Vahl بر روی تعدادی از پاتوژن های بیماری زا در شرایط in vitro،اولین همایش ملی یافته های نوین در پژوهشهای کشاورزی و منابع طبیعی،میانه،،،https://civilica.com/doc/728418
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، حبیبی کلیبر، ماهیده؛ مهرناز کریم زاده نعیم و ازیتا رخشنده جو و اسد اسدی)
برای بار دوم به بعد: (1394، حبیبی کلیبر؛ کریم زاده نعیم و رخشنده جو و اسدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- استفاده ازمکمل یُد در جیره دام های نشخوارکننده برای تولید شیر غنی شده با یُد: مقاله مروری
- تأثیر خاکپوش های زیستی در کنترل علف های هرز بوم نظام های کشاورزی پایدار
- نقش ویتامین B12 در متابولیسم و سلامت انسان و دام و افزایش غلظت آن در محصولات دامی با استفاده از مکمل های کبالت جیره: مقاله مروری
- تاثیر تغذیه با سطوح مازاد مکمل آلی سلنیوم بر غلظت برخی از مواد معدنی خون بره های نر کرمانی
- ارزیابی تولید محصولات دست ورزی شده ژنتیکی بر امنیت غذایی و آسیبهای بوم نظام های کشاورزی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.