سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: AUITM01_465
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 203
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی جهت گیری بناها در یزد
چکیده مقاله:
ایران از نظر شرایط آب و هوایی شرایط متفاوتی را تجربه می کند. ساخت و ساز در این شرایط آب و هوایی متنوعنیز در گذشته متنوع و متفاوت بوده است. نوع استقرار بنا در زمین، حجم اشغال شده از زمین توسط بنا، درونگرایییا برونگرایی بنا و بافت شهر و ... در اقلیمهای مختلف متفاوت میباشد. بناها در شهرهای مختلف با توجه به مکانقرارگیریشان در پهنه های اقلیمی متفاوت، ویژگی های کالبدی گوناگونی داشته و شیوه های ساخت و ساز متفاوتیرا می طلبند. طراحی اصولی ساختمان ها با توجه به شرایط اقلیمی آن منطقه و استفاده صحیح از انرژی های پایداریکی از ویژگی های معماری گذشته ایران بوده است که امروزه در میان طراحیهای شهرها و بناها کمرنگ شده است.معماری و شهرسازی سنتی ایران همواره راه هایی را مورد استفاده قرار داده تا با هماهنگی با طبیعت و پیروی ازاصول طبیعی ساختمان سازی بتواند با استفاده از انرژی های موجود در اطراف بناها باعث کاهش همه جانبه مصرفانرژی در بناها شود. یکی از ویژگیهایی که در پهنه های مختلف اقلیمی گوناگون بر فرم و شکل بنا و نحوه نورگیریو ... تاثیرگذار است، جهت گیری بناها می باشد. جهت گیری بناها تاثیر بسیاری بر نحوه ی نورگیری بنا، تهویه یطبیعی و فرم کلی شهرها دارد. در این پژوهش با تحقیق در مورد خانه های قدیمی شهر یزد ویژگی های کلی اینبناها به ویژه جهت گیری بناها در این منطقه مورد کاوش قرار گرفته است. ابتدا عوامل موثر بر جهت گیری بنا موردبررسی قرار گرفت و پس از آن با معرفی پهنه های اقلیمی ایران و ویژگی های ساختمان های واقع در این مناطق، بهبحث و بررسی خانه های سنتی شهر یزد به عنوان مصداق بارز جهت گیری مناسب در شهر یزد پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
جهت گیری بناها، اقلیم، یزد
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/724204/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زنجانی، سعیده،1395،بررسی جهت گیری بناها در یزد،اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)،ملایر،،،https://civilica.com/doc/724204
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، زنجانی، سعیده؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، زنجانی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تحلیل سیالیت فضایی در معماری اسلامی ایرانی
- نمایش تقدس الهه آناهیتا- ایزدبانوی آب در معبد بیشاپور
- پدافند غیر عامل در معماری با رویکرد طراحی فضای امن
- بررسی تطبیقی ضوابط ملاک عمل در زمینه معماری و شهرسازی (مقررات ملی ساختمان و ضوابط طرح تفضیلی) با راهکارهای بومی معماری و شهرسازی پایدار در اصفهان
- بررسی معماری و تزیینات بناهای تیموری در دو مدرسه ی دودر و پریزاد
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تدوین راهكارهای بازآفرینی شهری مبتنی بر تاب آوری كالبدی، در بافت فرسوده منطقه یك شهر قزوین
- مقایسه تطبیقی از روند پیشرفت علم و فناوری ایران، ترکیه، مالزی و ژاپن
- بررسی انرژی های نو در راستای معماری و توسعه پایدار
- داستان گویی در موزه ھا از دریچه تکنولوژی واقعیت افزوده نمونه موردی، اپلیکیشن نگاه و آراوین
- تاثیر كیفیت فضای معماری بر بهبود وضعیت روحی و روانی افراد قرنطینه در منزل در شرایط كرونا ویروس
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.