تفسیر یک بعدی و دو بعدی داده های مگنتوتلوریک شمال شرق دشت گرگان
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,215
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NIFRC01_047
تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1388
چکیده مقاله:
مطالعه حاضر به منظور تشخیص چگونگی رسانائی لایه های زمین در شمال شرق استان گل ستان و در منطقه داشل یبرون با هدف ارزیابی پتانسیل موجود در منطقه از نظر وجود لایه های رسانا به لحاظ الکتریکی، که می توانند حاوی آب شور باشند انجام پذیرفته است. با توجه به مطالعات گسترده انجام شده، مخازن احتمالی آب شور زیر زمینی در منطقه مورد اکتشاف به احتمال خیلی زیاد حاوی املاح با درصد زیادی از ماده معدنی ید است؛ و با توجه به ارزش این ماده معدنی و کا ربرد وسیع آن در صنایع مختلف، پروژه اکتشافی حاضر با استفاده از روش مگنتوتلوریک به مرحله انجام رسید. در
تحقق این هدف، مطالعات مگنتوتلوریک به گون های طراحی شده است که رسانائی الکتریکی ( یا مقاومت ویژه الکتریکی ) در منطقه ای وسیع، ا ز سطح زمین تا عمق ۲۰۰۰ متری به نقشه درآمده است. لازم به یادآوری است که به لحاظ عمق بالای اکتشاف این روش، در مطالعات اکتشاف نفت نیز از تکنیک مگنتوتلوریک به عنوان یک روش مکمل همراه با تکنیک لرزه نگاری استفاده می شود .
نویسندگان
عیسی منصوری کرمانشاهی
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب (NISOC)
بهروز اسکویی
موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :