بررسی شیوع سرمی عفونت ناشی از تک یاخته توکسوپلاسما گوندیی در گوسفندان مناطقی از استان اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 30، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-30-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی حسینی نژاد

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

مصطفی شفاعتی فرد

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

یاسر پیرعلی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

حمیدرضا عزیزی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

توکسوپلاسموز، عفونت تک یاخته ای است که منجر به ایجاد سقط جنین در حیوانات خون گرم و از جمله در گوسفند می شود. هدف از این مطالعه، بررسی میزان شیوع عفونت ناشی از توکسوپلاسما گوندیی در گوسفندان مناطقی از استان اصفهان بود. به این منظور؛ تعداد 320 نمونه سرمی از جمعیت مذکور تهیه و از نظر وجود پادتنهای IGg مربوط به این تک یاخته با روش الایزای غیرمستقیم مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بررسی نشان داد 73 مورد از 320 سرم مورد بررسی ) 81 / 22 درصد( دارای تیتر سرمی قابل اندازه گیری ضد توکسوپلاسما گوندیی بودند. نمونه های مورد بررسی، بر حسب سن گوسفندان، به پنج گروه طبقه بندی شدند: یک تا 5/ 1 سال، از 5/ 1 تا 5/ 2 سال، از 5/ 2 تا 5/ 3 سال، از 5/ 3 تا 5/ 4 سال و پیرتر از 5/ 4 سال. شیوع سرمی ضد تک یاخته مذکور در این نمونهها بررسی شد و نتایج بررسی به ترتیب نشا ندهنده شیوع 66 / 16 ، 48 / 19 ، 07 / 22 ، 77 / 25 و 49 / 25 درصد در گروه های مذکور بود. بررسی آماری نشان دهنده ی وجود ارتباط آماری معنی داری بین افزایش سن و افزایش یا کاهش موارد مثبت عفونت نبود ) 05 / P< 0 (. نتایج بررسی نشان می دهد علاوه بر شیوع نسبتا بالای عفونت و امکان ایجاد سقط جنین در جمعیت گوسفندان، امکان انتقال بیماری به انسان از طریق مصرف گوشت و فراورده های گوشتی عمل آوری شده با حرارت ناکافی نیز وجود دارد

کلیدواژه ها

گوسفند، اصفهان، توکسوپلاسما گونده ای، پلاسما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.