نقش کیفیت زندگی کاری بر رضایت شغلی با میانجیگری فرسودگی شغلی معلمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین علوم انسانی در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: NAHC01_408
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم غلام پور

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه بیرجند

محمدعلی رستمی نژاد

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه بیرجند

هادی پورشافعی

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه بیرجند

چکیده

ارتقاء رضایت شغلی، یکی از مهمترین اهدافی است که مدیران سازمان ها در پی آن هستند چراکه ارتقاءبهره وری را در جامعه فراهم می سازد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش کیفیت زندگی کاری بررضایت شغلی با میانجیگری فرسودگی شغلی در بین آموزگاران بود. روش پژوهش حاضر با توجه بهماهیت، هدف ها و فرضیه های پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. این پژوهش ازنظر هدف جزوپژوهش های کاربردی است. جامعه آماری موردمطالعه در این پژوهش شامل تمامی معلمان مقطع ابتداییشهر قاین که در سال تحصیلی 95-1394 اشتغال به خدمت داشتند که 183 نفر بودند. برای سنجش رضایت شغلی از پرسشنامه رضایت شغلی مینو سوتای (1992)، برای سنجش کیفیت زندگی کاری ازپرسشنامه ریچارد والتون و برای سنجش فرسودگی شغلی از پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلاچ وجکسون (1993) استفاده شد. فرضیههای پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیونچندگانه و تحلیل واریانس موردبررسی قرار گرفتند. نتایج نشان فرسودگی شغلی با میانگین 2/15پایین تر از حد متوسط و کیفیت زندگی کاری با میانگین 3/54 و رضایت شغلی با میانگین 3/76 بالاتر از حد متوسط قرار دارند. کیفیت زندگی کاری نقش پیش بینی کننده ای در رضایت شغلی و فرسودگیشغلی معلمان دارد. همچنین نتایج نشان داد که فرسودگی شغلی، نقش پیشبینی کنندهای در رضایتشغلی دارد؛ به طوریکه معلمان با نمره ی بالاتر در فرسودگی شغلی، نمره پایین تری در رضایت شغلیکسب کرده اند.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی، کیفیت زندگی کاری و فرسودگی شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.