پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس حمایت اجتماعی ادراک شده و پیوند با پدردر دانش آموزان دختر و پسر دبیرستانی شهر شیراز در سال تحصیلی 95-94

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 341

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFEI01_004

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1397

چکیده مقاله:

امروزه اینترنت و استفاده افراطی از آن خصوصا در میان نوجوانان از حساسیت ویژه ای برخوردار شده است . بازتاب چنین حساسیت هایی زمینه ای برای پژوهش علمی به منظور بررسی عوامل دخیل در این مسیله را ، فراهم می آورد . هدف مطالعه حاضر پیش بینی نقش حمایت اجتماعی ادارک شده، پیوند با پدر در اعتیاد به اینترنت به عنوان مسیله ای نو ظهور بود. از میان دانش آموزان دبیرستانی با روش خوشه ای چند مرحله ای 187 نفر(107 پسر و 80 دختر) را انتخاب کردیم و با استفاده از پرسش نامه های اعتیاد یه اینترنت یانگ IAT)، یانگ (1998 ، حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت (زیمت،MSPSS،(1988و پیوند با پدر پارکر PBI)،پارکر ،(1979 داده ها را جمع آوری کردیم و با نرم افزار SPSS16 در سطح آمار توصیفی با شاخص های مرکزی و پراکندگی و در سطح آمار استنباطی با روش رگرسیون گام به گام وT.TEST مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند. طبق یافته های پژوهش خرده مقیاس خانواده به طور منفی و افراد مهم به طور مثبت اعتیاد به اینترنت را پیش بینی کردند در حالی که خرده مقیاس دوستان در حمایت اجتماعی ادراک شده و پیوند با پدر، اعتیاد به اینترنت را پیش بینی نکردند. از سویی دیگر بین دختران و پسران در اعتیاد به اینترنت تفاوت معنا داری وجود داشت که حاکی از اعتیاد بیشتر بین پسرها بود. نتایج حاکی از آن است که توجه و حمایت عاطفی خانواده از نوجوان به گونه ای که وی درک کند از جانب خانواده حمایت می شود می تواند وی را از اعتیاد به اینترنت مصون نگهدارد از سوی دیگر با توجه به اینکه نوجوان در پی تشکیل هویت وانتخاب افراد مهم برای همانندسازی با آن هاست اگر به این منظور به اینترنت روی آورداعتیاد به اینترنت در وی قابل پیش بینی است. اما پیوند با پدر با توجه به اینکه به دو بعد توجه و کنترل افراطی که پدر بر نوجوان داشته را می سنجند در حالی نوجوان خواستار رهایی از کنترل والدین و حرکت به سمت استقلال است ؛ نتوانست اعتیاد به اینترنت را پیش بینی کند .همچنین اعتیاد بالاتر در پسران را می توان با توجه به پژوهش ها به ادراک کمتر آن ها از حمایت اجتماعی به عنوان یک عامل مصون ساز نسبت داد .

کلیدواژه ها:

اعتیاد به اینترنت ، حمایت اجتماعی ادراک شده ، پیوند با پدر ، جنسیت

نویسندگان

مهدی ایمانی

روانشناس، دانشیار دانشگاه شیراز

مریم امیری نیا

دانشجوی کارشناسی روان شناسی بالینی دانشگاه شیراز