شناسایی رفتار مشتریان حقیقی بانک در راستای هوشمندی کسب وکار با استفاده از تکنیک های یادگیری ماشین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیدمهدی عبادتی

دکتری علوم کامپیوتر، هییتعلمی دانشگاه خوارزمی

توحید فیروزان سرنقی

دکتری اقتصاد، هییتعلمی دانشگاه خوارزمی

زهرا موسوی

دانشجو کارشناسی ارشد علوم تصمیم و مهندسی دانش، دانشگاه خوارزمی

چکیده

با توجه به استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات در ذخیره ی داده، فرصتی برای بانکها ایجاد شده است تااز طریق ابزارهای هوشمندی کسبوکار و با صرف زمان و هزینه کمتر به شناسایی مشتریان هدف بپردازند. بر این مبنا تصمیمات مفید و دانش محوری در ارتباط با مشتری داشته باشند. بانکها میتوانند با هدف قرار دادن مشتریانی که بر اساس نیاز و رفتارشان به طور یقین سودآور خواهند بود، فرصتها را شناسایی کرده و در توسعه استراتژیهای بازاریابی استفاده کنند. سیستمهای هوش تجاری و مدیریت ارتباط با مشتری نقش کلیدی در دستیابی به مزیت رقابتی در سازمان دارند. یادگیری ماشین یکی از شاخههای تحقیقاتی هوش مصنوعی است که در هوشمندی کسبو کار کاربرد دارد. در سامانه هوش تجاری، موتور داده کاوی نیاز است که با استفاده از تکنیکهای دسته بندی، ارزیابی، پیشبینی، گروهبندی بر اساس وابستگیها، خوشه بندی و توصیف وضعیت فعلی، پاسخگوی نیازهای بانک باشد. بنابراین با استفاده از این تکنیکها، بهترین خدمت به بهترین شکل در اختیار مناسبترین فرد قرار میگیرد. این موارد با تحلیل و دستهبندی مشتریان سازمان قابل دستیابی است. در این تحقیق از شبکه عصبی SOM برای خوشه بندی مشتریان حقیقی بانک ملت به 4 دسته بر اساس متغیرهای طول ارتباط با سازمان، میانگین موجودی و تعداد تراکنش استفاده شده است. پس از خوشه بندی مشتریان، به بررسی ویژگیهای هر خوشه پرداخته شده تا پیشنهادهای متناسب به مشتریان ارایه شود.

کلیدواژه ها

بانک ملت، شبکه عصبی SOM ، مدیریت ارتباط با مشتری، هوشمندی کسب وکار، یادگیری ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.