تفسیر 1D و 2D داده های CSTMT جهت آشکارسازی زون شکستگی گسل تلخاب در منطقه هفتاد قله، اراک، ایران
محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ژئوفیزیک ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,177
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GCI13_027
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1388
چکیده مقاله:
اختلاف قابل توجه مقاومت بین زونهای شکستگی و محیط اطراف ما را به استفاده از متد CSTMT جهت آشکارسازی گسلها ترغیب کرد. هدف این متد مشخص کردن ساختارهای رسانایی زیر سطح کم عمق است. ساختارهای زمینشناسی بسته تخلخل، شارهها و موادرسی پاسخهای متفاوتی به امواج الکترومغناطیسی میدهند.
هفتاد قله زیر زون جنوب غربی از زون ایران مرکزی است که خود از سه زیر زون تشکیل شده است: هفتاد قله، زیر زون مرکزی و زیر زون شمال شرقی. گسل تلخاب مرز بین زیر زون مرکزی و زیر زون هفتاد قله است که توسط رسوبات کواترنی مدفون شده است. سنگشناسی منطقه عمدتا شامل سه قسمت میباشد: ترسیانهای جوان، ترسیانهای قدیمی و کنلگلومراهای آتشفشانی و پیروکلاستیکهای غیر سیمانی.
در مردادماه 1385 یک بررسی CSTMT جهت اکتشاف گسل تلخاب در منطقه انجام شد. برداشت دادهها با استفاده از سیستم EnviroMT از دانشگاه اوپسالا روی یک پروفیل شرقی-غربی شامل 40 ایستگاه با فاصله 200-100 متر انجام شد.
ID (پدرسون، 2004) برای دادهها در مد TE و TM انجام شد و برای معکوسسازی 2D کد سیریپوناواراپورن و اگبرت (2000) استفاده شد.
مدلهای ID و 2D دادههای CSTMT روی پروفیل یک زون نسبتا مقاوم را نشان داد. زون مقاوم مشاهده شده با توجه به طبیعت خشک شکستگی و آب و هوا خشک منطقه تفسیر شد و اندازهگیریهای CSTMT اختلاف مقاومت را روی زون شکستگی تا 100 متر در زیر سطح به خوبی نشان دادند.
نویسندگان
ساحره عیوض پور
عضو هیات علمی موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، ایران
بهروز اسکویی
عضو هیات علمی موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :