مطالعه ساختار پوسته و لرزه خیزی منطقه تهران

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,294

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GCI13_015

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1388

چکیده مقاله:

منطقه تهران بخشی از رشته کوه البرز است که منطقه‌ای فعال و لرزه‌خیز شناخته شده است. به علت قرار گرفتن کلان‌شهر تهران در این منطقه چندین شبکه لرزه‌نگاری در این ناحیه فعال است. شبکه لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران یکی از این شبکهها است که طی 10 سال گذشته به صورت کامل و دقیق زلزله‌های رخ داده را ثبت نموده است. در این مطالعه ما از داده‌های 717 زلزله ثبت شده توسط تمام ایستگاه‌های این شبکه در بین سال‌های 2004-1996 استفاده کرده و برای یکنواخت سازی در فازها، تمامی فازها را مجددا انتخاب و زلزله‌ها را مکان‌یابی دوباره کردیم. یک مدل سرعت یک‌بعدی برای امواج P و S با استفاده از 213 زلزله این مجموعه و روش معکوس‌سازی همزمان سرعت و کانون زلزله برای منطقه مورد مطالعه محاسبه شده است. یک مدل 9 لایه با عمق متوسط موهو 45 کیلومتر نیز برای منطقه ارائه شده است. بهبود مکان زلزله‌ها این امکان را فراهم نمود که بررسی دقیق‌تری از لرزه‌خیری و گسل‌های منطقه انجام دهیم. لرزه‌خیزی منطقه محدود به عمق 30 کیلومتری است که ضخامت 30 کیلومتر را برای محدوده پوسته شکننده نتیجه می‌دهد. اغلب فعالیت منطقه در مرکز منطقه تمرکز دارد که مربوط به گسل‌های گرمسار، ایوانکی و بخش‌های شرقی گسل مشا و شمال تهران است. در بخش غربی این دو گسل فعالیتی مشاهده نشد. ناحیه‌ی بین گسل‌های گرمسار و مشا منطقه‌ای بسیار فعال و لرزه‌خیز دیده شد که بسیار به کلان‌شهر تهران نزدیک است.

نویسندگان

احسان قربانی چگنی

مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان

عبدالرضا قدس

مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان

فرهاد ثبوتی

مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Allen, M.B., Vincent, S J., Ian Alsope, G., Ismail-Zadeh, A., ...
  • Hesami, H.; Jamali, F.; Tabassi, H.; Major Active Fault of ...
  • Jackson, J.: Priestley, K.; Allen, M.; Berberian, M.; Active tectonics ...
  • Kissling, E.; Ellsworth, W.L.; Eb erhart-Phillips _ D.; Kradolfer, U.; ...
  • نمایش کامل مراجع