نقش اقتصاد دانش بنیان در توسعه پایدار شهرها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی شرکتهای دانش بنیان فرصت ها و چالش ها و نقش آن در توسعه کشور
  • کد COI اختصاصی: KOOCDI01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی طالشی

عضو هییتعلمی دانشگاه پیام نور

عیسی شیبانی امین

عضو هییتعلمی دانشگاه پیام نور

مرضیه غلامی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین، دانشگاه هرمزگان

صدیقه سرگلزایی

دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

اقتصاد دانشبنیان اقتصاد نوینی است که در آن تولید، توزیع و استفاده از دانش، منبع اصلی رشد و ایجاد ثروت است. موتور محرک اقتصاد دانشبنیان شرکتهای دانشبنیان هستند. شرکتهای و موسسات دانش بنیان شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی(شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و باارزش افزوده فراوان بهویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود. شرکتهای دانش بنیان به عنوان یک مرکز تولید، توزیع و کاربرد دانش و محرک رشد اقتصادی باید فرایندهای خلق، ایجاد دانش، اشاعه و کاربرد عملی در آنها بهدقت برنامه ریزی گردد تا بتوان به سطح مطلوبی از توسعه فناوری دانش بنیان در قالب اقتصاد دانش بنیان دست یافت. توسعه پایدار شهری، شکلی از توسعه امروزی است که میتواند توسعه مداوم شهرها و جوامع شهری نسلهای آینده را تضمین کند. در این مطالعه به تعریف و شناخت اقتصاد دانشبنیان و توسعه پایدار شهری و ارتباط این دو پرداخته شده است. به این نتیجه رسیدیم که شاخصهای توسعه پایدار شهری ازجمله موقعیت اقتصادی و توانایی و پتانسیل نوآوری و ابداع در جهت فعالیتهای اقتصاد دانش بنیان است .شرکتهای دانش بنیان میتوانند در توسعه پایدار شهری به کار گرفته شوند. و با به کارگیری دانش خود در بخش اقتصادی شهر میتوانند به رشد اقتصادی کمک کنند و با توجه به نوآوری در این شرکتها تواناییها و پتانسیل های کشف شده در شهرها را به باروری برسانند. و در جهت توسعه پایدار شهری به کار گرفته شوند. به این دلیل که توسعهای واقعی تنها وقتی اتفاق میافتد که با اختراعات و نوآوریهایی که انجام میشود، ارزش افزوده و کیفیت زندگی بالا رود و یا حجم بیشتری از کالاها و خدمات تولید شود و نیز هزینه ی تولید و استهلاک کاهش یابد.

کلیدواژه ها

اقتصاد، دانش بنیان، توسعه پایدار شهر، فناوری ها، ارزش افزوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.