سبب شناسی بیماری سرطان سینه و کلیات پیشگیری و درمان آن بر اساس منابع طب ایرانی (Narrative Review)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
- کد COI اختصاصی: ICBCMED09_289
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1138
نویسندگان
MD, PHD student at Tehran University of medical science, School of Traditional Iranian Medicine
چکیده
در سراسر جهان، سرطان سینه شایعترین سرطان مهاجم به شمار میآید و تقریبا یک چهارم از ابتلا به سرطان را به خود اختصاص میدهد. آنچه امروزه توجه به روشهای پیشگیری و درمان سرطان سینه را الزامی میسازد، روند فزاینده بیماری است که به همین دلیل شناخت، پیشگیری و درمان آن از اولویتهای پژوهشی تمام جوامع به شمار میرود.مواد و روش: این مطالعه بررسی مروری تحلیلی براساس منابع طب سنتی ایران می باشد. طی آن تعریف، سببشناسی، علامات و کلیات درمان سرطان به صورت کلی و سرطان سینه به صورت خاص بررسی شده است.یافتهها: از دیدگاه حکمای طب ایرانی سرطان نوعی ورم و التهاب است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در کمیت و کیفیت اخلاط بدن ایجاد میشود که طی آن ماده موسوم به خلط سودا در اثر افزایش غیرطبیعی حرارت بدن تغییر ماهیت میدهد. در نتیجه عدم دفع و پاکسازی، این مواد در بخشهایی از بدن انسان تجمع کرده و موجب بروز ورم سرطانی میشود. پستان به دلیل ساختار بافتی خود یکی از اعضای مستعد برای تجمع این مواد است. از دید ایشان، سرطان سینه یکی از شایعترین انواع سرطان در بین بانوان است و بروز آن میتواند ارتباط مستقیم با عملکرد دستگاه تناسلی و انواع خاصی از اختلالات قاعدگی داشته باشد.بحث و نتیجهگیری: پدیدهای به نام احتراق در بدن از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران نقطه آغازین شروع بیماری است و براساس همین بینش راهکارهای پیشگیرانه و درمانی ارایه شده است. همچنین بر اجتناب از اقدامات مهیج بیماری تاکید داشته و اصول درمان بر پاکسازی بدن از عامل مسبب، تقویت و اصلاح مزاج استوار است و بر اقدامات تشخیصی و درمان بیماری در مراحل اولیه تاکید شده است. برخی از داروها و گیاهان موثر بر کنترل سرطان سینه و همچنین اصلاح شیوه زندگی در این مقاله مورد بررسی و جمعبندی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
سرطان سینه، طب سنتی ایران، گیاهان دارویی، تغذیه سرطانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.