پیشگیری و غربالگری سرطان پستان(مقاله مروری)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
- کد COI اختصاصی: ICBCMED09_229
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1417
نویسندگان
رشته مامایی دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده
مقدمه:سرطان پستان یک تکثیر نیوپلاستیک از سلول های مجاری کوچک پستان وشایعترین سرطان و دومین سرطان منجر به مرگ پس از سرطان ریه در بین زنان میباشد.بروز ان در زنان ایرانی 22/4در 100000،گروه سنی درگیر 35- 44سال وتنها راه مبارزه با این بیماری تشخیص زودرس وبهترین روش تشخیص زودرس غربالگری میباشد.غربالگری یک رفتار ارتقاء دهنده سلامت میباشد.اهداف:چون شیوع سرطان پستان سالانه%2افزایش میابد بران شدیم تا با شناخت وارایه روشهای غربالگری ازشیوع ومشکلات ان بکاهیم.روش کار:این مطالعه در سال 1392 از سایت ها ،کتب ومقالات معتبر استناد شده است.یافته ها:سرطان پستان قابل پیشگیری ترین سرطان در زنان میباشد.تشخیص زودرس نقش مهمی در کاهش ابتلا ومیرایی دارد وبقای بیمار %95افزایش میابد.خودازمایی پستان ،ماموگرافی ومعاینه بالینی پستان از روشهای پیشگیری ثانویه و موثرترین روشها برای تشخیص وغربالگری اند.خودازمایی، ماهانه و از 20 سالگی ،اولین ماموگرافی در 35 سالگی ،وماموگرافی سالیانه از 40 سالگی به بعد ،در افراد پر خطر سالیانه از 35 سالگی به بعد میباشد. مشاوره بهداشتی قبل از ازدواج نیز بعنوان راه پیشگیری وغربالگری محسوب می شود.تومور مارکرها فاکتورهایی هستند که می توانند در زمینه غربالگری ،تشخیص یا درمان به کار رود.بررسی ژنتیکی افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان را دارند به منظور غربالگری حایز اهمیت و ابزارمناسب و قدرتمند غربالگری است. HRMروش.بحث و نتیجه گیری :اثربخشی ازمون غربالگری در تشخیص سرطان پستان مطرح ومیتوان در مراحل اولیه توده های موجود در پستان را شناخت. باتوجه به در دسترس بودن برنامه های غربالگری مناسب،رایگان وکم هزینه برای همه افراد، استفبال عمومی بسیار کم است. لذا اموزش عوامل خطر ، نشانه ها و تکنیکهای غربالگری وتاکید مکرر و دوره ای براهمیت انها جهت تشخیص زودرس سرطان پستان توصیه می گردد.کلیدواژه ها
غربالگری –سرطان پستانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.