بررسی میزان آگاهی خانم های واجد شرایط از اهمیت انجام BSEو لزوم آموزش آن در مراکزبهداشتی درمانی تبریز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
- کد COI اختصاصی: ICBCMED09_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 406
نویسندگان
گروه کارشناسان سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
گروه کارشناسان سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
گروه کارشناسان سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
گروه کارشناسان سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده
زمینه و هدف : معاینه پستان توسط خود بیمار BSE ، آگاهی از سلامت پستان را افزایش می دهد هرچند این اقدام روش تشخیصی نمی باشدو بعنوان کمک به غربالگری مورد استفاده قرار می گیرد. اکثر سرطان های پستان توسط خود بیمار (%48) و بعد از آن ، توسط تصویر برداری از پستان (%41) کشف می شوند وفقط %11 از آنها در معاینه فیزیکی به وسیله پزشک شناسایی می گردند . این مطالعه باهدف بررسی میزان آگاهی خانم های واجد شرایط از اهمیت انجام BSE انجام گرفته است .مواد وروشها:این مطالعه به روش توصیفی مقطعی است که اطلاعات با استفاده از پرسشنامه طراحی شده تکمیل ودادها در EXCEL جمع بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .نتایج : براساس نتایج بدست آمده میانگین سنی افراد مورد مطالعه 29.37 بود . 30درصداز زنان مورد مطالعه دیپلم و11.47درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بودندومابقی سطح سواد پایین تر از دیپلم داشتند 44.26.درصد به زمان شروع و18درصد به سن شروع خود آزمایی پستان جواب صحیح داده اند و در بررسی 7 جزءاصلی معاینه پستان اطلاعات کافی نداشتند. 26.22 درصد به یکی از 11 علایم احتمالی سرطان پستان ، 16.39درصد به 2 علامت ، 4.91 درصد به سه علامت و 1.63 درصد به 4 علامت احتمالی سرطان پستان جواب درست و 50.85درصد جوابشان صحیح نبوده است .بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه اکثر سرطان های پستان 41درصد توسط بیمار کشف می شود. لذا تدوین برنامه آموزشی و اجرای آن جهت افزایش آگاهی خانم های بالای 20 سال در خصوص شیوه زندگی سالم من جمله فعالیت فیزیکی مستمر ، تثبیت وزن و ... بعنوان پیشگیری اولیه کمک کننده خواهد بود و خود آزمایی پستان ، معاینه توسط پزشک یا فرد ماهر ، ماموگرافی وادامه مراقبت های دوره ای جهت تشخیص زودرس الزامی به نظر می رسد که این امر مستلزم ایجاد سیستم جامع ارجاع و ایجاد مراکز معین ارجاع جهت انجام مراقبتها وا فدامات بعدی می باشد .کلیدواژه ها
BSEمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.