پیشگیری و غربالگری سرطان پستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان
  • کد COI اختصاصی: ICBCMED09_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرانه شجاعی

کارشناس ارشد مامایی، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

مقدمه:سرطان پستان، شایعترین و دومین علت مرگ به دلیل بدخیمی در خانم ها است لذا انجام تستهای غربالگری جهت تشخیص به موقع سرطان پستان از اهمیت خاصی برخوردار است. پیشگیری بهتر است با تغییر سبک زندگی از دوره نوجوانی و جوانی شروع شود.مواد و روشها: این مطالعه مروری و بر اساس مقالات 2011 الی 2013 تهیه شده است.نتایج:بعضی از فاکتورهای مهم سرطان پستان را نمی توان کاهش داد. مانند سن، استعداد ژنتیکی، سن منارک و یایسگی ولی می توان افراد در معرض خطر را تشویق به انجام خودآزمایی ماهیانه پستان از 20 سالگی، معاینه توسط پزشک هر 6 ماه و ماموگرافی سالیانه از 25 سال و در افراد عادی از 40-35 سال شروع نموده است. غربالگری تکمیلی با MRI نیز در بعضی افراد توصیه میشود.زنانی که در خطر بالای سرطان پستان هستند، ممکن است ماستکتومی پروفیلاکتیک را برگزینند که خطر سرطان را 90٪ کاهش می دهد.باید از استروژن درمانی در زنان یایسه با سابقه سرطان پستان یا تاریخچه قوی فامیل پرهیز شود و از داروی جایگزین تاموکسی فن یا یک تعدیل کننده انتخابی گیرنده استروژن که برای درمان استیوپروز در زنان یایسه بوده و 76٪ ابتلا به سرطان مهاجم پستان را کاهش می دهد.نتایج یک کارآزمایی بالینی، تصادفی، دوسوکور بر 13000 زن که 5 سال روزی mgتاموکسی20 فن و دارونما داده شد. بروز سرطان در گروه تاموکسی فن 49٪ کاهش داشت.عادات غذایی مناسب شامل رژیم غذایی با چربی پایین و مصرف مکمل های غذایی (دانه کتان، ویتامین E، روی و...) برای پیشگیری از سرطان پستان در مطالعات توصیه شده است.فعالیت جسمانی در یک مطالعه مروری منظم در 48 مطالعه نشان داد که فعالیت جسمانی خطر سرطان پستان را در زنان یایسه 20-80٪ کاهش می دهد. شیردهی و بارداری کامل زیر 30 سال نیز اثر محافظتی دارد.بحث و نتیجه گیری: توصیه می شود افراد در معرض خطر جهت درمان با مشاوره ژنتیکی، روان پزشکی، انکولوژی و جراح ترمیمی بتوانند به نتیجه مطلوب برسند.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، پیشگیری، غربالگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.