طراحی پرایمر های اختصاصی برای Oct4 mRNA به عنوان یک مارکر اساسی سلول های بنیادی در سرطان پستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی سرطان پستان
  • کد COI اختصاصی: ICBCMED08_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره حجتی نجف آبادی

دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی

نسرین السادات نبوی زاده

دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی

چکیده

مقدمه و هدف :سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطانها در زنان است که 23 ٪ سرطان زنان و 14 ٪ از مرگ ناشیاز سرطان جهانی را در بر می گیرد. برای اولین بار در تومور جامد، سلولهای بنیادی سرطان پستان در سال 2003شناسایی شد. مدت زمان زیادی از مطرح شدن مفهوم سلولهای بنیادی و کاربرد آنها در سرطان می گذرد. همچنینمفاهیم زیادی مثل عود بیماری پس از روش های درمانی و متاستاز سرطان توسط این نظریه می تواند پاسخ داده شود.با این حال، وجود سلولهای بنیادی سرطانی هنوز هم مورد شک و تردید است Oct4 یک فاکتور رونویسی پرتوانی است که به عنوان مارکر سلولهای بنیادی سرطانی در بسیاری از مطالعات مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه بهاینکه این ژن دارای 6 ژن کاذب است نتایج کاذب زیادی به دست آمده است. در این مطالعه با استفاده از بررسی هایبیوانفورماتیکی پرایمرهای اختصاصی را طراحی کردیم. بنابراین، این روش می تواند یک راهکار صحیح برای شناساییOct4 از ژنهای کاذب آن باشد. روش بررسی :در اولین مرحله مطالعات بیوانفورماتیکی برای طراحی پرایمرهای اختصاصی Oct4 mRNA انجام گرفت. سپس RNA کل از بافت سرطان پستان استخراج شد و اولین رشته از cDNA کل توسط هگزامر رندوم سنتز شد. به دنبال آن تکثیر Oct4 توسط پرایمرهای اختصاصی صورت گرفت و در نهایت محصولات PCR بر روی ژل آگارز مشاهده شد. یافته ها:در این مطالعه موفق به طراحی پرایمرهای اختصاصی برای Oct4 mRNA شدیم و هیچ باند فرعی مشاهده نکردیم. همچنین باندهای قوی در 55 درجه سانتی گراد مشاهده کردیم.

کلیدواژه ها

پرایمر، Oct4, PCR، سلول بتیادی سرطانی، سرطان پستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.