سنتز، شناسایی و بررسی تجزیه گرمایی کمپلکس های جدیدی از Ni(II )وCu(II ) بالیگاند بازشیف N(2- آمینو پیریدین -3- ایل) سالیسیلیدن ایمین
محل انتشار: همایش ملی یافته های نوین شیمی در صنعت پزشکی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,777
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CHEMISTRYMED01_154
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1388
چکیده مقاله:
با توجه به اهمیت ساختاری و بیولوژیکی بازهای شیف و کمپلکس های فلزی آنها در این کار تحقیقاتی از واکنش 2و3- دی آمینو پیریدین با سالیسیل آلدئید لیگاند HLتهیه گردید سپس این باز شیف با نمکهای کلرید فلزات مس (II) و نیکل(II) در محیط قلیایی و نمکهای استات این فلزات واکنش نموده و لیگاند و کمپلکسهای سنتز شده توسط روشهای طیف سنجی IR ,HNMR و UV-Vis مورد مطالعه و شناسایی قرار گرفتند. استوکیومتری و پایداری حرارتی این کمپلکسها توسط روش ترموگراویمتری بررسی شد. نتایج بررسی ها نشان میدهد که از واکنش این لیگاند با کلرید فلز کمپلکسهایی با نسبت 1:1 فلز به لیگاند و از واکنش با نمک استات کمپلکسهایی با نسبت 2:1 فلز به لیگاند بدست می آید. مطالعات طیف سنجی نشان میدهد که در برخی از کمپلکسها لیگاند به صورت آنیون یک ظرفیتی دو دندانه عمل نموده و از طریق اتم اکسیژن فنلی و اتم نیتروژن ایمین به فلزکوئوردینه میگردد و در برخی دیگر لیگاند به صورت آنیون یک ظرفیتی سه دندانه رفتار نموده و از طریق اتم اکسیژن فنلی، اتم نیتروژن ایمین و اتم نیتروژن NH2 به فلز کوئوردینه میگردد.
کلیدواژه ها:
بازشیف- کمپلکسهای مس (II) و نیکل (II)- ترموگراویمتری - تجزیه گرمایی
نویسندگان
طاهره صداقت
دکتری شیمی معدنی و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز
فرخنده اوشال
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیق
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :