بازشناسی اعداد دستنویس با کمک پردازش تصویر و شبکه عصبی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کاربردسازی هوش تجاری (راهکارها و چالش ها)
  • کد COI اختصاصی: BICO01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما فرجیان

گروه مهندسی کامپیوتر, دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ,دانشگاه ایوانکی , گرمسار , ایران

داود افراز

گروه مهندسی کامپیوتر, دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ,دانشگاه ایوانکی , گرمسار

فرهاد نیک نفس

گروه مهندسی کامپیوتر, دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ,دانشگاه ایوانکی , گرمسار , ایران

چکیده

امروزه جامعه علمی به دنبال جست وجوی نسل آینده الگوریتم های محاسباتی و نسل آینده ماشین های پردازشگری است. این الگوریتم ها باید دارای ابعاد کوچکتر و کارایی بسیار سریعتر از آنچه تا کنون تکامل یافته اند باشند . بطوری که بتوانند به سرعت بر روی داده ها پردازش را انجام دهند و بتوانند آموزش ببینند ، گوش کنند و تفکر نمایند و به اصطلاح ماشین های پردازش شبه مغز باشند.یکی از این مواردی که نیاز به سرعت پردازش بالا و جایگزینی آن بجای انسان احساس می شود تشخیص اعداد و حروفی است که توسط انسان نوشته شده است.در این مقاله سعی شده که راه کارهایی برای تشخیص اعداد دست نویس که معمولا خیلی منظم به نظر نمی رسند توسط هوش مصنوعی و تکنیک های پردازش تصویر و الگوهای شبکه عصبی هب و متد شبه معکوس ارایه داده شود. در این تحقیق ابتدا تصاویر کاراکترهای دست نویس شده ای که تشخیص شان بسیار مشکل بود استفاده شده و بعد از بهبود تصویر از طریق اعمال الگوریتم های پردازش تصویر،داده های Train نیز ساخته شده است، سپس شبکه عصبی با متد مناسب Ps-Inv آموزش داده شد. درنهایت به خروجی های قابل قبولی برای تشخیص اعداد از طریق شبکه عصبی و تکنیک ته نشینی دست پیدا کرد.مراحل یاد شده در نرم افزار متلب پیاده سازی شده است.

کلیدواژه ها

تشخیص اعداد دستنویس ؛ شبکه عصبی ؛ پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.