مقاله ای پیرامون تمرینات شنیداری و بیانی به منظور بهبود اختلالات حافظه و کلامی در کودکان و افراد دارای اختلال با نرم افزارهای توانبخشی ایده

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 775

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ERTEGHA01_006

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1396

چکیده مقاله:

از دیرباز ، یکی از دغدغه های فکری پژوهشگران و دانشمندان، چگونگی کارکرد آناتومی بدن بوده است. تا قبل از رنسانس، کاوش در بدن اجساد مرده، یکی از سخت ترین مجازات ها را در پی داشت. و این امر گاها در خفا انجام می شد. بسیاری از داشته های پزشکی امروزمان را مدیون دانشمندانی هستیم که در سو سوی نور چراغ های کوچک و در نهایت وحشت و ترس ، به تشریح مردگان می پرداختند . با این وجود ، به خاطر پیچیدگی ساختار آناتومیک مغز و حافظه ، تقریبا از 50 سال پیش ، به این دید امروزی از عملکرد مغز رسیده ایم. یک تفکر کلی در مورد مغز وجود دارد و آن اینکه تقریبا کل عملکردهای ذهنی و جسمی بدن ، با تناسب صحیح و اندازه ساختاری مغز انسان و حیوان در یک نسبت مستقیم قرار می گیرد . با استناد به این موضوع شاید قابل درک باشد که در نوع های مختلف اختلالات بدن در بیماری های ژنتیکی ، این عدم تکامل کامل یا رشد بیش از اندازه مغزی است که ناهنجاری های ذهنی را در افراد به وجود می آورد نه خود اختلال وراثتی . اگر روزی بتوانیم ریشه مشکلات به وجود آمده از این اختلالات را در بدو پیدایش به درستی درمان کنیم شاید بتوانیم اینگونه افراد را حداقل از لحاظ ذهنی با افراد معمولی برابر کنیم . ولی در حال حاضر می توانیم با تمرینات توانبخشی ، تا حدی از خسارتهای از ناشی از اختلالات وراثتی و حتی اکتسابی را کاهش داد . شاخه ای از تمرینات توانبخشی مربوط به اختلالات گفتاری و شنیداری این افراد می باشد ، که روش های تمرینی مربوط به هر اختلال ، طبق توصیه آسیب شناسان گفتار و زبان با نرم افزارهای گفتاردرمانی ایده انجام می گیرد.

کلیدواژه ها:

اختلالات وراثتی ، اوتیسم ، بیش فعالی ، لکنت زبان ، سندروم داون ، نرم افزار گفتاردرمانی ایده ، آسیب شناسی گفتار و زبان

نویسندگان

سیدمهدی اعظمی

هنرآموز گرافیک، آموزش و پرورش میناب، کارشناسی گرافیک، گرایش تصویرسازی

مریم بارونی

آسیب شناس گفتار و زبان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی پیامبر اعظم ( بیمارستان شهید محمدی بندرعباس)