ارزیابی روشهای زمین آماری در برآورد منطقه ای تبخیروتعرق مرجع و مقایسه با نتایج موجود حاصل از تصاویر ماهوارهای در مرکز و شمال استان خوزستان
محل انتشار: همایش ژئوماتیک 88
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,755
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO88_041
تاریخ نمایه سازی: 8 فروردین 1388
چکیده مقاله:
هدف بررسی حاضر سنجش دقت روشهای مختلف زمین آماری در بر آورد منطقه ای تبخیروتعرق مرجع در استان خوزستان و مقایسه با نتایج موجود حاصل از تصاویر ماهواره ای در منطقه می باشد. در این تحقیق تبخیروتعرق مرجع از روش فائو پنمن مانتیت و با استفاده از آمار 38 ایستگاه منطقه مطالعاتی محاسبه گردید . جهت تعمیم تبخیروتعرق مرجع نقطه ای به منطقه ای، دقت روش های زمین آماری: وزندهی عکس فاصله با توانهای 1تا 5 و تعداد همسایگی های 3 الی 30 ، اسپیلاین پیرایشی،کریجینگ کروی و نمایی و کوکریجینگ در محیط GIS مورد بررسی قرار گرفت . ارزیابی نتایج درون یابیها بر اساس معیارهای : ریشه میانگین مربع خطا، میانگین خطای انحراف، خطای مطلق میانگین و رگرسیون ساده خطی صورت پذیرفته است . نتایج بدست آمده از درون یابی ها بیانگر این بود که کریجینگ کروی در مقیاس ماهانه و کریجینگ نمایی در مقیاس سالانه بهترین روش ها برای منطقه ای نمودن تبخیروتعرق مرجع در منطقه میباشند. مقایسه نتایج زمین آمار و سنجش از دور نشان داد که مقادیر تبخیروتعرق برآورد شده در زمین آمار کاربرد عملی دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سهراب حجام
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مژده جامعی
کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی- سازمان آب و برق خوزستان
ساسان بابایی کفاکی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :