کاربرد سامانه اطلاعات جغرافیایی در مطالعات حیات وحش
محل انتشار: همایش ژئوماتیک 88
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,876
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO88_039
تاریخ نمایه سازی: 8 فروردین 1388
چکیده مقاله:
پارک ملی کلاه قاضی یکی از مهمترین زیستگاه های بز و پازن در ایران محسوب میگردد که جمعیتی نزدیک به 2000 راس از این گونه را در خود جای داده است . به منظور مدلسازی مطلوبیت زیستگاه این گونه ازنقاط حضور افراد با استفاده از روش تحلیل فاکتوری آشیان بوم شناختی (Ecological Niche Factor Analysis) و نرم افزار Biomapper استفاده شد. لایه های اطلاعاتی بکار برده شده بعنوان متغیرهای موثر بر حضور گونه شامل نقشه های جوامع گیاهی، پراکنش طعمه خواران این گونه شامل پلنگ و گرگ،تیپ های ژئومورفولوژیکی، جاده ها، چشم ه ها بعنوان منابع آبی مورد استفاده، شیب و طبقات ارتفاعی بوده است. نقشه مطلوبیت زیستگاه بدست آمده نشان می دهد که زیستگاه مطلوب بز و پازن در این منطقه در
ارتفاعات 1900 تا 2300 متر از سطح دریا، در شیب های بیش از 30 %، عمدتا در مناطق صخره ای و تا حدودی نیز در جوامع گیاهی با گیاهان چیره ای شامل Ebenus stellata ،Stipa spp و Convolvulus leiocalycinus می باشد. بعلاوه نتایج این مطالعه نشان می دهد که بز و پازن در این زیستگاه دارای آشیان بوم شناختی نسبتا باریکی است و به زیستگاه های حاشیه ای تمایل بیشتری دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آزیتا فراشی
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه تهران
محمد کابلی
استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
فریبا فلاح باقری
دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :