بررسی اثرات بیولوژیک گیاهان دارویی خانواده مرکبان (ASTRACEAE) ارسباران

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 863

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARASBARAN01_055

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1396

چکیده مقاله:

کاربرد گیاهان دارویی از زمانهای بسیار قدیم در جوامع بشری به خصوص در بین تمدنهای کهن مانند ایران، چین ، مصر، هند رواج داشته است . بدلیل داشتن اثرات جانبی کمتر ترکیبات طبیعی و عدم سنتز برخی از آنها با روشهای مصنوعی این توجه تا به امروز پایدار بوده و اخیرا نیز گرایش به این گیاهان در سراسر دنیا بویژه در کشورهای پیشرفته رو به افزایش گذاشته است . کاربرد محصولات طبیعی نباتی در زمینه های دیگر نیز بدلیل مسایل زیست محیطی در دهه های اخیر مد نظر محققین و پژوهشگران بوده است. تیره کاسنی (ASTRACEAE) یکی از مهمترین دسته گیاهان گلدار می باشد و شامل تقریبا 900 جنسی و متجاوز از 20000 گونه است که در تمام نقاط کره زمین گسترده شده اند . در حدود 180 گونه گیاهی از این تیره در دنیا از خود اثرات درمانی نشان داده اند. بررسی فلور آذربایجان شرقی نشان می دهد که درمنطقه ارسباران حدودا 60 گونه دارویی از این خانواده وجود دارد که از بین این گیاهان 26 گونه دارای اثرات ضد باکتری ، ضدقارچ، ضد ویروس، گندزدا و ضد انگلی می باشند که 43/3 درصد از گونه های دارویی این تیره را در این منطقه شامل می شوند. بیشترین انها مربوط به جنسی درمنه است. از بین این گیاهان می توان به افسنطین، برنجاسف و بابا آدم اشاره نمود.

کلیدواژه ها:

کاسنی - گیاهان دارویی - اثرات بیولوژیک - ارسباران

نویسندگان

یوسف ایمانی

بخش تحقیقات جنگل و مرتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران