سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: ACONF03_556
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 209
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارایه مدلی برای ارزیابی آمادگی فعالیت های داده باز
چکیده مقاله:
داده باز یکی از روند های مهم در دنیای امروز فناوری اطلاعات است. داده باز در تعریف مندرج در منشور بین المللی داده باز، کالای عمومی کلیدی، که مردم می توانند از آن ، برای ایجاد ارزش، بینش ، ایده وارایه خدمات برای خلق دنیای بهتر برای همگان استفاده کنند، تعریف شده است. باز بودن داده، به معنای آن است که هر شخصی، در هرکجا و در هر زمان بتواند به طور آزادانه با کمترین هزینه مالی، به آن دسترسی داشته، از آن استفاده کند، آنرا تغییر دهد، به اشتراک بگذارد و توزیع مجدد کند. مطابق فلسفه داده باز، حق شهروندان است که به حجم انبوه اطلاعاتی که به طور مرتب توسط نهادهای دولتی تولید می شود دسترسی پیدا کند. برنرزلی معتقد است که داده باز باید به عنوان یکی از حقوق اصلی شهروندی، مورد قبول حکومت ها و دولت مردان قرار گیرد. داده باز موتور طرح های ملی در نظام سلامت، تحقیقات پزشکی، انرژی، اصلاح عدالت قضایی، آموزش، کار و حل کننده بسیاری از مسایل بحرانی مانند محیط زیست است. برای دستیابی به چنین مزایایی، دولت ها و موسسات بسیاری در سراسر دنیا برنامه های داده باز را آغاز کرده اند و یا برنامه های موجود را گسترش دهند. اما از آن جا که بحث داده های باز همچنان در مراحل اولیه خود است، فهم کامل پیچیدگی و ظرفیت های گسترده داده های باز، زمان می برد و بهترین روش ها برای به کارگیری در این حوزه هنوز به طور کامل شناسایی نشده اند و جوامع تخصصی پیرامون این موضوع به تازگی در حال شکل گیری اند. از سویی دیگر برخلاف نمرات بالای کسب شده در ارزیابی های پروژه های داده باز، نتایج واقعی سازمان ها حکایت از آن دارد که سازمان ها در دستیابی به اهداف پروژه های داده باز، موفق نبوداند. این مساله موید کامل نبودن شناخت ابعاد و عوامل اصلی موفقیت داده باز و روش های سنجش شروع فعالیت های آن است. در این مقاله ضمن بررسی روش های ارزیابی داده باز و عناصر تحت پوشش اکو سیستم داده باز، مدلی برای ارزیابی آمادگی فعالیت های داده باز پیشنهاد می گردد. در این مطالعه، روش تحقیق توصیفی، ازنوع پیمایشی است. پس از مرور ادبیات پژوهش در حوزه داده باز و شناسایی 19عامل موثر بر عملکرد داده باز، این عوامل با مشورت خبرگان در چهار دسته عوامل فراهم کننده داده، حکمرانی داده، ویژگی های کاربر داده و ساختار و سازمان تقسیم بندی شدند. سپس برای تعیین مهمترین عوامل دخیل، پرسشنامه ای تهیه شد و در اختیار 20 خبره داده باز که سابقه فعالیت در علم داده شناسی و مدل تعالی کیفیت اروپا فرایند حکمرانی خوب ، را داشتند، توزیع شد. نتایج تحلیل آماری تایید نمود هر چهار دسته بر داده باز تاثیر دارند. از میان این چهار دسته 12 عامل موثر شناسایی و مدل مفهومی و فرایندی طراحی گردید. در مرحله پایانی پرسشنامه ای برحسب عوامل مدل پیشنهادی تهیه شد و پس از تایید روایی و پایایی آن، در سازمان آموزشی وپژوهشی دانش گستر که مباحث مرتبط با داده باز را پیگیری می کند، توزیع گردید. پس از جمع آوری 100 پرسشنامه، تحلیل اطلاعات انجام پذیرفت و وضعیت عوامل مدل در این سازمان ارزیابی گردید و در انتها پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت داده باز ارایه شد.
کلیدواژه ها:
داده باز، حكمراني باز، اكوسيستم داده باز
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/694079/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قلیچ خانی، مصطفی و ابطحی، عطاء الله،1396،ارایه مدلی برای ارزیابی آمادگی فعالیت های داده باز،سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اقتصاد مقاومتی،تهران،،،https://civilica.com/doc/694079
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، قلیچ خانی، مصطفی؛ عطاء الله ابطحی)
برای بار دوم به بعد: (1396، قلیچ خانی؛ ابطحی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
نقد پژوهشگران در مورد مقاله ارایه مدلی برای ارزیابی آمادگی فعالیت های داده باز
مهدی عامر (1398/04/03): محتوای خوبی داره ولی نگارشی مشکل داره مقاله
مهدی عامر (1398/04/03): محتوای خوبی داره ولی نگارشی مشکل داره مقاله
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مقایسه ای از روش های اجرای سیستم های EPR
- شفافیت و داده باز؛ ظرفیتی برای خط مشی گذاری عمومی
- بررسی عوامل کلیدی موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان درشرکتهای خرده فروشی
- راهکاری در جهت شناسایی سرویس در سازمان های فوق کلان مقیاس با استفاده از هستان شناسی
- ارایه روشی جهت یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی سازمان ها از طریقترکیب معماری سرویس گرا و رایانش ابری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر رفتار مدیران بر عملكرد،کیفیت خدمات و نوآوری سازمانی
- بررسی دلایل شکست طرح های توسعه اقتصادی در دوران مشروطه با تاکید بر بروکراسی نوپا و ائتلاف نخبگان قدرت
- بررسی عملکرد اقتصادی ایران در اواخر عصر قاجار 1906-1860 با تاکید بر بخش کشاورزی و دولتی
- بررسی تاثیر فناوری اطلاعات بر موانع اشتراک دانش برای کارمندان دولت با توجه به نقش میانجی گری آموزش ضمن خدمت (مطالعه موردی کارکنان سازمان هلال احمر)
- بررسی فرصت ها و چالش های سرمایه گذاری درشیلات بخش " پرورش ماهی در دریا (قفس)" در ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.