سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: PESLSCONF01_251
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 184
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تطبیقی جایگاه شادی در اسلام و روان شناسی
چکیده مقاله:
این پژوهش با روش کتابخانهای و با رویکردی علمی- دینی در پی بررسی جایگاه و راهکارهای شاد زیستن در اسلام و روانشناسی است. به این منظور چندین رویکرد از روانشناسی که به مساله شادی پرداختهاند و همچنین جایگاه شادی از نظر اسلام نیز طبق آیات قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه ی بررسی - انجام شده دریافتم که اسلام؛ 1- نه تنها با شادی انسان مخالف نیست بلکه شادی را در زندگی تجویز میکند. 2 نه تنها شادی را تجویز میکند، بلکه آن را هدفمند و مطابق با اهداف متعالی انسان قرار میدهد. 3- فقط با آن دسته از شادیهایی مخالف است که موجب غفلت و فراموشی از یاد خدا، سبکسری، تمسخر دیگران، فراموشی آخرت و خدشهدار کردن کرامت انسانی باشد. از طرفی در روانشناسی مطالعات مربوط به شادی و رضایت از زندگی تنها به چند دههی گذشته و مخصوصا به پژوهشهای سلیگمن برمیگردد. کارهای بسیار زیادی در این زمینه انجام گرفته اما نکتهی مهمی که وجود دارد یک بعدی نگاه کردن علم روانشناسی به انسان است. در اغلب غریب به اتفاق پژوهشهای روانشناسانه بعد ملکوتی و الهی و خلیفه اللهی انسان که اصل وجود اوست نادیده گرفته میشود. ردپای اینگونه نگرش به انسان در مطالعات شادی هم هویداست، آنجا که هیچ اثری از شادی اخروی و رضایت الهی در پرسشنامه های مربوط به شادی دیده نمیشود وتنها ملاک شاد بودن غم نداشتن توصیف میشود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PESLSCONF01_251 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/692800/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سلطان الکتابی، مرضیه و اعظم، صدیقه،1396،بررسی تطبیقی جایگاه شادی در اسلام و روان شناسی،اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی،شیراز،https://civilica.com/doc/692800
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، سلطان الکتابی، مرضیه؛ صدیقه اعظم)
برای بار دوم به بعد: (1396، سلطان الکتابی؛ اعظم)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی پایداری اقلیمی در بافت قدیم بوشهر با تکیه بر عنصر شناشیر
- بررسی انیمیشن باب اسفنجی و تاثیر آن بر مخاطب کودکان و نوجوانان
- تاثیر بازی های رایانه ای آموزشی دریا دگیری دانش آموز،
- بررسی عملکرد و روشهای ساخت شناشیر در بناهای بافت قدیم بوشهر
- شناشیر،شاهکار معماری بومی بوشهر
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.