بررسی مشکلات اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از نظر مدیران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات آینده پژوهی و سیاستگذاری، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SFPM-3-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه محمدیان

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر

ابراهیم صالحی عمران

استاد دانشگاه مازندران، بابلسر

رضا پاشا

کارشناسی ارشد تکنولوژی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نظرات مدیران نسبت به مشکلات اجرایی سند تحول بنیادین آموزش وپرورش است. پژوهش حاضر با هدف بررسی مشکلات اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از نظر مدیران اجرا شد. روش پژوهش، میدانی و از نوع توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را 156 نفر از مدیران مدارس دولتی استان مازندران بودند که در همایش و کلاس های آموزشی مربوط به سند تحول بنیادین شرتک کرده بودند. حجم نمونه تعداد 52 نفر از میان جامعه آماری بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته 36 سوالی می باشد که ضریب اعتبار پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ محاسبه و 87.5% می باشد و روایی آن از دیدگاه 8 نفر از کارشناسان و مدیران مدارس تایید شده است. داده های آماری از طریق نرم افزار spss تجزیه وتحلیل توصیفی و استنباطی شده است. داده ها بر اساس آزمون همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرار گرفتند و نتایج بیانگر این مطلب است که تمام فرضیه های پژوهش مورد تدیید واقع شده است؛ به عبارت دیگر کمبود انگیزه معلمان، عدم تخصص معلمان، کمبود تجهیزات آموزشی، کمبود منابع مالی و عدم مطابقت برنامه های اجرایی از نظر مدیران مدارس استان مازندران به عنوان عوامل بازدارنده و چالش های پیش رو برای عدم موفقیت کامل در اجرایی نمودن سند تحول بنیادین آموزش پرورش به حساب می آیند. به نظر می رسد که برای دستیابی به اهداف سند تحول بنیادین لازم است که این چالش ها با برنامه ریزی صحیح رفع شود تا باعث افزایش کارآیی مدیران در جهت اجرای مناسب اهداف سند تحول بنیادین گردد.

کلیدواژه ها

سند تحول بنیادین، انگیزه، تخصص، برنامه اجرایی، امکانات آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.