بررسی تأثیر TDS بر تصفیه پذیری فاضلاب پتروشیمی آبادان با تأکید بر یون کلر و سولفات با استفاده ازسیستم لجن فعال هوادهی گسترده در مقیاس پایلوت با افزایش پودر کربن فعال

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,890

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE03_200

تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1387

چکیده مقاله:

این پژوهش به منظور بررسی تصفیه پذیری فاضلاب پتروشیمی آبادان با تاکید بر یون کلر و سولفات در مقیاس پایلوت انجام گرفت . جهت تأمین کربن از اتیلن دی کلراید و بنزن که جز مواد آلی مورد استفاده در پتروشیمی آبادان است استفاده گردید . مطالعات در مقیاس پایلوت و باکاربری در بستر رشد میکروبی دارای دو قسمت مشابه بود که یکی با افزایش یونهای کلرو سولفات و دیگری با افزایش همزمان این یونها و پودر کربن فعال ایرانی مورد بررسی قرار گرفت . راکتور با بستر رشد میکروبی شماره یک جهت بررسی عملکرد سیستم با غلظت COD محلول 700 میلی گرم بر لیتر بارگذاری گردید . در ادامه کارکرد سیستم ، میزان یونهای کلر و سولفات که به وسیله مواد شیمیایی کلراید 8% و 10 % انتخاب ، %6، %4، % سدیم و سولفات آهن به علت ارزان بودن و قابلیت دسترسی راحت از 2 و مورد بررسی قرار گرفت . در راکتور شماره 2 نیز کارکرد سیستم با همان زمان ماند ثابت و فاضلاب ورودی با غلظت محلول 700 میلی گرم بر لیتر با افزایشپودر کربن فعال ایرانی به میزان 2500 میلی گرم بر لیتر تجربه شد . نتایج به دست آمده نشان داد که سیستم مورد مطالعه می تواند تا شوری 4% را به خوبی تحمل کند اما با افزایش درصد شوری از 6% تا 10 % بازدهی سیستم تصفیه به شدت پایین آمد و تا حد متوقف شدن پیش رفت . نتایج حاصل از راکتور شماره 2 نشان داد که سیستم PACT تا حدود بیشتری می تواند افزایش یونهای موجود را تحمل کند . با استفاده از داده های حاصل شده در مراحل مختلف پژوهش ، پارامترهای SVI و میزان MLSS و مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش مشخصشد که افزایش درصد شوری به طور موثر می تواند بر توقف عملکرد سیستم تصفیه موثر باشد و بر پارامترهای ذکر شده تاثیر گذار است و ارتباط معناداری بین افزایش شوری و پارامترهای مورد مطالعه حاصل گردید .

کلیدواژه ها:

تصفیه فاضلاب – سولفات – کلر - پودر کربن فعال – مواد آلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باوی نژاد، م، 1383، "مطالعه تاثیر Nacl, Kcl موجود در ...
  • ترکیان، ا.، احمدی .م، 385 1، "بیوتکنولوژی زیست محیطی: مبانی ...
  • محبی نورالدین وند .، قاسم، 1385، بررسی تصفیه پذیری پساب ...
  • نمایش کامل مراجع