بررسی اثرکودهای زیستیازتوباکتر و ورمی کمپوست به جای کودهای شیمیایی بر برخی پارامتر های رشددر گیاه دارویی مرزه
محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,417
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE03_151
تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1387
چکیده مقاله:
بخش کشاورزی نقش عمده ای در ایجاد آلودگی های زیست محیطی و محصولات غذایی ایفا می کند. کاربرد کود های شیمیایی و سموم را می توان از عوامل آلودگی بر شمرد،استفاده از روش هاو جایگزین های مناسب جهت از بین بردن این عوامل یکی از اساسی ترین مقوله های اصول مدیریت محیط زیست در بخش کشاورزی محسوب می شود.با توجه به خطراتی که کودهای شیمیایی بر آبهای سطحی ،زیرزمینی و در نهایت مسمومیت دام و انسان ایجاد می کند ،این پروژه تحقیقاتی در شرایط سمنان طراحی شد. هدف از اجرای پروژه بررسی اثر کودهای زیستی ورمی کمپوست و ازتو باکتر به عنوان جایگزینی برای کودهای شیمیایی در کشت ارگانیک گیاه دارویی مرزه می باشد.
کود ورمی کمپوست باعث تامین بخشی از عناصرمورد نیاز گیاه ، بالا بردن قا بلیت باروری خاک ،حفظ محیط زیست،افزایش عملکرد محصولات زراعی می شود. ازتو باکتر، ازت اتمسفری را به صورت آلی در می آورد که باعث افزایشحجم و طول ریشه، بالا رفتن میزان جذب عناصر غذایی و مقاومت گیاه در برابر آفات و امراض می شود . پروژه ی حاضر در غالب طرح بلوک کا ملاً تصادفی با 3 تکرار و 3 تیمار طراحی شد.تیمارها شامل: کود ورمی کمپوست 10 تن در هکتار ،باکتری ازتو باکتر محلول جهت تلقیح بذر و شاهد. نتایج نشان داد که به ترتیب ازتو باکتر و ورمی کمپوست بیشترین تاثیر را بر بهبود رشد فاکتورهای مورد نظر نسبت به شاهد داشته اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :