سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: JR_QJSD-4-15_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 157
فایل این مقاله در 45 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 45 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله عوامل موثر بر مشارکت زنان شهر تهران در نیروی کار
چکیده مقاله:
یکی ازمهمترین عوامل موثر در توسعه، بهره گیری حداکثری از مشارکت زنان و مردان در نیروی کار است زنان به عنوان نیمی از نیروی کار بالقوه هر جامعه، با مشارکت در فعالیت های اقتصادی می توانند رشد و توسعه اقتصادی را سرعت بخشند. در این مقاله با استفاده از داده های نمونه دو درصد سرشماری سال 1385 شهر تهران تاثیر متغیرهای جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی بر مشارکت زنان در نیروی کار مورد بررسی قرار گرفته است پس از مرور ادبیات نظری و تجربی، تاثیرگذارترین متغیرها با توجه به داده های موجود بر مشارکت زنان شناسایی شد و بعد از تحلیل دو متغیره برای تحلیل ن هایی از رگرسیون لجستیک استفاده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که زنان مطلقه و هرگز ازدواج نکرده مشارکت بیشتری نسبت به زنان متاهل و بی همسر بر اثر فوت، در نیروی کار شهر تهران دارند. سطح باروری تاثیری معکوس بر میزان مشارکت و زنان شهر تهران در نیروی کار دارد، بطوری که زنان بدون فرزند در مقایسه با زنان دارای فرزند مشارکت بیشتری در نیروی کار دارند. همچنین سطح تحصیلات متغیری تاثیرگذار بر مشارکت زنان شهر تهران در نیروی کار است بطوری که با افزایش سطح تحصیلات بر مشارکت زنان در نیروی کار است بطوری که با افزایش سطح تحصیلات بر مشارکت زنان شهر تهران در نیروی کار است بطوری که با افزایش سطح تحصیلات بر مشارکت زنان در نیروی کار بشدت افزوده می شود وضعیت اقتصاادی خانواده تاثیری معنادار بر مشارکت زنان شهر تهران در نیروی کار دارد بدین صورت که زنان در خانواده هایی با وضعیت اقتصادی ضعیف در مقایسه با زنان در خانواده هایی با وضعیت اقتصادی مناسب، مشارکت بیشتری در نیروی کار دارند. نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک با کنترل سن نشان می دهد که متغیرهای موجود در همه مدل ها تاثیر معنادار در سطح 99 درصد بر وضع فعالیت زنان در همه سنین داشتند. سطح تحصیلات با کنترل سایر متغیرها تاثیرگذارترین متغیر بر فعال بودن زنان در همه سنین بجز زنان 20-34 ساله است که در حالی که برای زنان 20-34 ساله، وضع تاهل با کنترل سایر متغیرها تاثیری بیشتری بر فعال بودن زنان دارد میزان تشخیص مدل ها براساس متغیرهای مستقل موجود بسیار بالا بوده و پیش بینی پذیری مدل ها بیش از 80 درصد می باشد بنابراین هر چه متغیر بررسی شده بر تصمیم زن برای پیوستن به نیروی کار تاثیر زیادی دارند. در مجموع می توان نتیجه گرفت که سطح تحصیلات تاثیرگذارترین متغیر بر مشارکت زنان در نیروی کار است، افزایش سطح تحصیلات نه تنها مستقیما مشارکت زنان در نیروی کار را افزایشی می دهد بلکه با تاثیر بر وضعیت تاهل افزایش سن ازدواج، افزایش طلاق و کاهش سطح باروری، موجب افزایش مشارکت زنان در نیروی کار می شود؛ بنابراین این متغیرها در تعامل با دیگر متغیرها بر تصمیم زنان برای پیوستن به نیروی کار تاثیر می گذارند.
کلیدواژه ها:
مشاركت در نيروي كار، زنان، وضع تاهل، تحصيلات، باروري، وضعيت اقتصادي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/683884/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نظامیوند چگینی، زهرا و سرایی، حسن،1392،عوامل موثر بر مشارکت زنان شهر تهران در نیروی کار،،،،،https://civilica.com/doc/683884
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، نظامیوند چگینی، زهرا؛ حسن سرایی)
برای بار دوم به بعد: (1392، نظامیوند چگینی؛ سرایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Qualitative Study of Women s Experiences with In Vitro Fertilization in Maybod City
- Implications of Ethnography Research Method in Educational and Health Studies
- Effectiveness of Spirituality Therapy on Social Stigma and Worry in the Mothers of the Children with Autism
- The Effect of Self-Care Training on Cognitive Distortions in Volunteer Instructors of Sexual Education to Children
- The Effect of Compassion-Based Counseling on Marital Intimacy of Conflicted Couples
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.